0% compleet
ZONNEDELEN

START BINNENKORT

Doelbedrag €1.000.000

78.000 zonnepanelen in Maastricht van Zonnepark Lanakerveld

Zonnepark Lanakerveld

Start binnenkort

Lanakerveld logo's.png

ZONNEPARK LANAKERVELD

Op dit moment wordt nog gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van het zonnepark en de obligatielening. We verwachten in het tweede kwartaal van 2024 te kunnen starten met de financiering. Doe via de gele button een vrijblijvende voorinschrijving en ontvang een update zodra er meer bekend is over de startdatum.

OVER ZONNEPARK LANAKERVELD

Op 14 mei 2020 heeft Sunvest de aanbesteding van de gemeente Maastricht gewonnen voor de aanleg van een zonneweide op het Lanakerveld van ongeveer 41 hectare. De grond is in eigendom van Gemeente Maastricht en zal in erfpacht worden gegeven voor 30 jaar. Het recht van erfpacht is in oktober 2023 afgegeven. Het Natuurlijke Zonnepark draagt bij aan de ambitie van de gemeente om te verduurzamen en een klimaat neutrale gemeente te worden.

Deze locatie is een ideale plek voor een zonnepark omdat het projectgebied wordt omgeven door een Belgisch industrieterrein, landbouwgebieden en een spoorlijn. Ten noordwesten van waar het zonnepark gepland is zal in de gemeente Lanaken afgravingen gaan plaats vinden waarna een industriegebied zal worden ontwikkeld op het verlaagde terrein.

illustratie_lanakerveld header.jpg

LANDSCHAP EN NATUUR

Het landschap wordt zoveel mogelijk afgestemd op de verdere ontwikkeling in het gebied. Hiervoor is uitgebreid samengewerkt met Gemeente Maastricht, Gemeente Lanaken en Fluvius. Met Zonnepark Lanakerveld probeert Sunvest het leefgebied te versterken voor de rugstreeppad, das, kerkuil, vleermuis en muurhagedis. Door het toepassen van swales worden ecologische hotspots gecreëerd en vermindert de waterproblematiek in de regio. Een swale is een soort van greppel of geul die je graaft, waarbij de onderkant van deze geul waterpas is. Dat betekent dat het water niet naar de ene of andere kant wegstroomt, maar in de swale blijft staan en langzaam in de grond kan inzakken. Daarnaast worden er stepping stones toegepast in het gebied waarmee o.a. insecten de grotere velden in het zonnepark kunnen oversteken. Er wordt circa 2.9 hectare gericht aan ecologische ontwikkeling.

LOKALE GEMEENSCHAP

Sunvest werkt bij Zonnepark Lanakerveld samen met Energiecoöperatie Maasstroom voor lokale participatie. Zonnepark Lanakerveld is in totaal 60MWp, Maasstroom neemt 15MWp van het zonnepark over. Een kwart van het zonnepark komt dus ten goede aan de lokale gemeenschap.

In samenwerking met Sunvest hebben studenten van Maastricht University vier maanden onderzoek gedaan naar educatieve kansen voor Zonnepark Lanakerveld die aansluiten bij de wensen van de buurten grenzend aan Lanakerveld. Hiervoor zijn alle bij Sunvest bekende belanghebbenden, waaronder de buurtraden en alle instellingen voor regulier onderwijs, benaderd. Dit succesvolle project heeft de deuren geopend voor educatieve opties die de kansen vergroten voor de verspreiding van kennis met betrekking tot de realisatie van Natuurlijke Zonneparken, de energietransitie en verschillende andere onderwerpen.

PV-INSTALLATIE

In het zonnepark worden bifacial n-type glas-glas panelen geplaatst. Bifaciale zonnepanelen kunnen aan beide kanten zonlicht opvangen, waardoor ze meer energie produceren dan gewone zonnepanelen. Het totaal vermogen van Zonnepark Lanakerveld is 60MWp. Hiervan blijft 45 MWp in beheer van Sunvest, hiermee zal jaarlijks 46.000MWh worden opgewekt. Dat is genoeg voor het stroomverbruik van 18.000 huishoudens, oftewel een kwart van alle huishoudens in Maastricht! Inclusief het deel van Maasstroom (15 MWp) werkt Zonnepark Lanakerveld zelfs genoeg stroom op voor het verbruik van 1/3e van alle huishoudens in Maastricht.

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan mee investeren in het zonnepark
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen via het persoonlijke dashboard
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf eenmalig €25 tot €100.000, er zijn geen transactiekosten.
Jij ontvangt jaarlijks een duurzame rente
Elk jaar wordt 1/15e van het investeringsbedrag afgelost
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - in het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Bij een bankoverboeking is het noodzakelijk een goedgekeurd Mangopay account te hebben om een eventuele terugbetaling te kunnen uitvoeren indien de obligaties niet worden toegewezen.

Let op: De projectdocumentatie komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'. Doe een vrijblijvende voorinschrijving via de gele button en ontvang een update zodra de projectdocumentatie bekend is.