144% compleet
OBLIGATIES

€576.600

geïnvesteerd

Amperapark Projects

Projectfinanciering voor portfolio zonnelaadstations. Ontvang een vaste jaarlijkse rente van 5%
Project voltooid
219 ZonneDelers

Amperapark Projects

Di 30 Mei 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

AMPERAPARK PROJECTS SUCCESVOL GESLOTEN

Bedankt aan alle investeerders voor hun deelname. Je kunt hier alvast een vrijblijvende voorinschrijving doen voor de tweede tranche van Amperapark Projects. Je kunt ook via de gele button een algemene vrijblijvende voorinschrijving doen voor zonne-energieprojecten. We brengen je dan op de hoogte bij de start van een nieuw project op ZonnepanelenDelen.

AMPERAPARK PROJECTS

Met deze obligatielening ontwikkelt, bouwt en exploiteert Amperapark Projects Two B.V. een portfolio aan zonnelaadstations. Deze zonnelaadstations worden aan ondernemingen geleased. De zonnelaadstations blijven in eigendom van Amperapark Projects Two B.V., de ondernemer gebruikt de zonnestroom. Amperapark B.V., het moederbedrijf van Amperapark Projects Two B.V., is de ontwerper en installateur van de systemen. De lening wordt in verschillende fases gestort naar Amperapark Projects Two B.V, dit gebeurt op basis van onderliggende leasecontracten en ingebrachte activa. Met de inkomsten uit de leaseovereenkomsten wordt de rente en aflossing voldaan.

Speciaal bij dit project:

  • Senior obligatielening
  • Jaarlijks vaste rente van 5%
  • Lineaire aflossing, looptijd 15 jaar.
  • Gedekt door lease-overeenkomsten.
  • Investeer vanaf €250 (PRO project)
  • De eerste 20 investeerders met een investeringsbedrag vanaf 10.000 euro krijgen een obligatie à 25 euro extra toegewezen bij de uitgifte.

TOELICHTING OP DE FINANCIERING

Om toelichting te geven op de plannen van Amperapark Projects met deze obligatielening gaven Richard Kokhuis (Managing Director) en Bart Nijenhuis (Research & Development Engineer) meer inzicht over het ontstaan, de ontwikkelingen en de technologie die ingezet wordt, zowel de hardware als de slimme software die optimaal ingezet kan worden om de bestaande net-capaciteit optimaal te benutten. Erg interessant webinar waarin de belangrijkste zaken voorbij komen.

OVER AMPERAPARK

AmperaPark is een Nederlands bedrijf met als missie zo veel mogelijk parkeerplaatsen in Europa te verduurzamen. Ze ontwikkelen, bouwen en exploiteren zonnecarports met slimme laadstations eronder. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Zo bieden zonnelaadstations bescherming en schaduw aan geparkeerde auto's, wekken ze groene stroom op door middel van zonnepanelen en zijn het laadstations waar elektrische auto's kunnen opladen terwijl ze geparkeerd staan. Amperapark heeft ook een slim energiemanagementsysteem ontwikkeld dat naadloos integreert met de zonnelaadstations, om het energieverbruik te optimaliseren. Amperapark voorziet elektrische voertuigen van lokaal opgewekte groene stroom of laadt op momenten dat het netwerk niet overbelast is. Waar nodig wordt energie opgeslagen in batterijen. Door eigen software kan de sturing worden geoptimaliseerd vanuit verschillende oogpunten (kosten, CO2, congestie). Ook heeft Amperapark user interfaces met de gebruikers, waardoor er toegevoegde waarde wordt geboden bij het laden van hun elektrische voertuig. Het ambitieuze doel van Amperapark is binnen 5 jaar 5.000 parkeerplaatsen te veranderen in elektriciteit opwekkende carports en zo 5 miljard zonnekilometers per jaar mogelijk te maken.

Bekijk deze video voor meer informatie over Amperapark:

DOEL VAN DE INVESTERING AMPERAPARK PROJECTS

Met de financiering van deze obligatielening is AmperaPark Projects in staat een operational leaseconstructie aan te bieden aan hun klanten. Dit gebeurt via Amperapark Projects Two B.V. Zo kunnen bedrijven voor een vast, laag maandbedrag hun zonnelaadstation leasen. Om dit mogelijk te maken financiert AmperaPark Projects zelf de initiële noodzakelijke kosten voor het ontwerp en de constructie van de zonnelaadstations. Door te investeren in deze obligatielening van AmperaPark Projects Two B.V. maak je het dus mogelijk dat deze zonnelaadstations er komen bij bedrijven en gemeentes. In totaal wordt beoogd een portefeuille van 3,9 MWp te realiseren. De financiering wordt uitbetaald in verschillende trekkingen, op basis van onderliggende projectcontracten die gesloten zijn door Amperapark Projects Two B.V.. Die projectcontracten moeten een waarde hebben die minimaal gelijk is aan de desbetreffende trekking.

AMpera park collage def.jpg
Amperapark team.jpeg

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf €250 tot €100.000
Jaarlijkse vaste rente uitkering van 5%, geen jaarlijkse kosten en administratiekosten
Elk jaar wordt 1/15e van het investeringsbedrag afgelost
WAAROM_05 project.png
Amperapark Projects Two B.V. gaat een leaseovereenkomst aan met bedrijven en zorgt voor duurzame zonnelaadstations
Projectfinanciering: uit inkomsten van de leaseovereenkomsten wordt de rente en aflossing voldaan.
'Driving on sunshine.' Zorgen voor meer groene energie en een schonere lucht

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan investeren in deze obligatielening, vanaf €250. Daarbij krijg jij jaarlijks een vaste rente van 5% en zorg je voor de benodigde versnelling van de energietransitie.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via een 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog het limiet dan alvast.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het minimale doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Bij een bankoverboeking is het noodzakelijk een goedgekeurd Mangopay account te hebben om een eventuele terugbetaling te kunnen uitvoeren indien de obligaties niet worden toegewezen.

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.