100% compleet
ZONNEDELEN

€375.825

geïnvesteerd

90.369 zonnepanelen in Zuidbroek van Zonnepark Zuidbroek

Project voltooid
497 ZonneDelers

Zonnepark Zuidbroek

Wo 18 Mei 2022

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos projecten zonnepark zuidbroek sunvest.jpg

ZONNEPARK ZUIDBROEK SUCCESVOL GEFINANCIERD

Zonnepark Zuidbroek is succesvol gesloten. 497 ZonneDelers hebben samen €375.825 opgehaald. De projecteigenaar Sunvest vult dit bedrag aan met eigen vermogen. Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname!

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 497 investeerders in Zonnepark Zuidbroek zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 7.550 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.

OVER ZONNEPARK ZUIDBROEK

Eind 2019 hebben Sunvest en TETEF (Triodos Energy Transition Europe Fund) het Zonnepark Zuidbroek Energie overgenomen van de eerdere eigenaar en ontwikkelaar Van der Valk International.  Het perceel van Zonnepark Zuidbroek is 39 ha groot en zal 90.369 zonnepanelen bevatten. Zonnepark Zuidbroek ligt langs de A7 en naast het Van der Valk hotel Zuidbroek. Dit is een ideale locatie voor een zonnepark doordat het perceel langs de snelweg de A7 ligt, maar vanaf de A7 beperkt zichtbaar zal zijn door dubbele bomenrijen en tussengelegen ruigtestrook.

Speciaal bij dit project:

  • Investeerders uit gemeente Midden-Groningen krijgen een extra ZonneDeel t.w.v. €25 toegewezen bij de uitgifte
Zuidbroek Boven

LANDSCHAPSPLAN ZONNEPARK ZUIDBROEK

Voor het ontwerp van het zonnepark zijn de kernkwaliteiten van het huidige landschap leidend geweest. De watergang, die dwars door het plangebied is gelegen, is de basis van het ontwerp. De zonnepanelen staan in rijen loodrecht op deze watergang. De overige sloten in het plangebied blijven gehandhaafd, de zonnepanelen worden hier overheen gebouwd.

Om de openheid van het gebied zoveel mogelijk te behouden en het zonnepark toch in te passen is ervoor gekozen om aan de zuidzijde van het plangebied, waar het zonnepark vanaf de A7 zal worden ervaren, een ruigtestrook te realiseren. De begroeiing in deze strook bestaat uit riet langs de bestaande sloot en bloemrijk grasland. Doordat deze begroeiing laag is blijft de openheid van het gebied behouden. Doordat de A7 1 tot 1,5 meter hoger is gelegen dan het zonnepark en de panelen maximaal 2 meter hoog worden, blijft de openheid van het gebied beleefbaar vanaf de A7. Het zicht op het zonnepark vanaf de A7 wordt gefilterd door de begroeiing in de ruigtestrook en de bestaande dubbele rij bomen tussen de A7 en het zonnepark. De zijkant van de panelen is door de ruigtestrook niet zichtbaar. Op de onderstaande doorsnede is te zien hoe de openheid van het landschap vanaf de A7 beleefbaar blijft, terwijl de zijkant van de panelen uit het zicht is.

Het behoud van de openheid sluit aan bij de wens van Van der Valk om te laten zien dat zij bijdragen aan de energietransitie.

Zicht vanaf A7.jpg

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Zuidbroek bestaat uit 90.369 zonnepanelen en krijgt een totaal geïnstalleerd vermogen van 48 MWp. De zonnepanelen zullen jaarlijks genoeg zonnestroom opwekken voor het energieverbruik van 15.000 huishoudens.

overzicht zuidbroek.jpg

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnepark!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 5,1 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Gemiddeld rendement van 3,5%
Ieder jaar wordt een 1/14de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
14 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Jaarlijks ontvang je ZonneRente
Samen kunnen we Nederland verzonnen!

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (Informatiebrochure, Informatie Memorandum, Achterstellingsovereenkomst en AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je ook direct bij aan een betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.

Design Zuidbroek 2.jpg