117% compleet
ZONNEDELEN

€884.000

geïnvesteerd

6.970 zonnepanelen in Breda van ZonneWIJde Breda

Project voltooid
714 ZonneDelers

ZonneWIJde Breda

Ma 13 Okt 2014

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

DE ZONNEWIJDE BREDA: SUCCESVOL

DE ZONNEWIJDE: HET GROOTSTE ZONNEPARK VAN BRABANT

Logo BD GC GB.png

Breda DuurSaam heeft het initiatief genomen om iedereen de mogelijkheid te bieden om zonne-energie op te wekken in Breda! Dat kan door te investeren in één of meer van de 6.970 zonnepanelen op de ZonneWIJde. Dit zonnepark verschijnt op het Rithmeesterpark, naast de A16.

UPDATE: Vanwege grote interesse is de crowdfunding termijn verlengd. Ons doel blijft € 1.500.000,- maar we kunnen de ZonneWIJde al bouwen als we minimaal € 750.000,- ophalen.

UPDATE 2: Onze website is verbeterd, inclusief een tekst van de AFM bovenaan de projectpagina. Hier onze toelichting.

UPDATE 3: De ZonneWIJde zal op een andere plek komen, niet op het Rithmeesterpark maar op het Huifakkerpad in Breda.

HOE WERKT HET?

ZonneWIJde Brede / Hoe werkt het

HOE KAN IK MEEDOEN?

Je hoeft niet in Breda te wonen om te profiteren van de ZonneWIJde. Iedereen kan mee investeren in de ZonneWIJde. Dat kan door één of meer Zonnedelen te kopen. Met een Zonnedeel profiteer je direct van de door jou op de ZonneWIJde opgewekte duurzame-energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 4,0% maar dit kan oplopen tot 6,0% per jaar.

Je kunt meedoen door aan de rechterzijde van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Vervolgens wordt je gevraagd om je te registeren als gebruiker en daarna worden een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens wordt een contract opgesteld waarmee je akkoord dient te gaan. Daarna volgt de betaling die via IDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

OVER DE ZONNEWIJDE

De 6.970 zonnepanelen van de zonnewijde stonden gepland om gebouwd op het Rithmeesterpark langs de snelweg A16. Deze locatie is gewijzigd naar bedrijventerrein Steenakker in Breda tegenover de Praxis. Naar verwachting produceren alle zonnepanelen samen voldoende stroom om ruim 450 huishoudens ieder jaar voor 100% van elektriciteit te voorzien.

ZonneWIJde Steekakker

OVER BREDA DUURSAAM

Breda DuurSaam is een onafhankelijke coöperatie die projecten die bijdragen aan een volhoudbare, leefbare en gezonde Bredase samenleving opzet, begeleidt en uitvoert. Deze projecten richten zich op energiebesparing, duurzame energie, lokaal voedsel, bewust consumeren, wonen en mobiliteit. Wij maken samen met burgers, bedrijven, onderwijs en overheid in Breda concreet werk van duurzame ontwikkeling.

De initiatiefnemer van het project is Edwin Waelput. Edwin is 3 jaar geleden gestart om zijn droom om gezamelijk het grootste zonnepark van Brabant te ontwikkelen om zorg te dragen voor een duurzamere toekomst van Nederland.

ALVAST SNEL EN EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR GREENCHOICE? DAT KAN.

Deelnemen aan ZonneWIJde Breda is nog interessanter als u klant wordt van Greenchoice. Aanmelden kan snel en eenvoudig via deze speciale aanmeld pagina: http://www.greenchoice.nl/zonnewijde.

Greenchoice zoekt graag voor u uit tot wanneer uw huidige energiecontract loopt, zodat u zeker weet dat u boetevrij kan overstapen (de meeste leveranciers beboeten namelijk een te vroege overstap, wij overigens niet). Laat ons dit uitzoekwerk doen, dan weet u snel waar u aan toe bent.

Ben u momenteel al klant bij Greenchoice? Bij succesvolle funding van de ZonneWIJde kunt u aangeven dat u klant bent op de Mijn Stroom pagina. Hier hoeft u momenteel nog niks voor te doen.

MEER INFORMATIE

Alle informatie over het project staat beschreven in het Informatie Memorandum dat je hieronder kunt downloaden. Liever een beknopte versie? Bekijk dan de brochure, deze is ook hieronder te vinden. Ook kan je kijken op de website van Breda DuurSaam voor meer achtergrondinformatie.

Heb je toch nog vragen over het project? Kijk dan eerst op de website van de Zonnewijde bij veelgestelde vragen. Vind je het daar niet? Stuur dan een mail naar info@zonnewijdebreda.nl

Let op: Alle projectdocumentatie (informatiebrochure en informatie memorandum) staan nu bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.