10% compleet
PRO

€162.000

Doelbedrag €1.500.000

Zonlease T6

Nieuwe investeringskans Zonlease 1 B.V. Investeer in een portfolio van zonnedaken in Nederland.
29 ZonneDelers
Nog 58 dagen

Zonlease T6

Wo 22 Mrt 2023

ZONLEASE T6

Via ZonLease krijg je een unieke kans om rechtstreeks te investeren in een portfolio van zonnedaken in Nederland. Door deze financiering zorg jij dat deze zonne-energieprojecten er ook echt komen en draag je direct bij aan de energietransitie. In totaal is eerder al voor 5 miljoen euro aan obligaties aangetrokken. Wegens het succes van Zonlease 1 B.V. start woensdag 22 maart om 13:00 de financiering van de zesde tranche.

Speciaal bij dit project:

  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Jaarlijks vaste rente van 4,5%
  • De eerste 20 investeerders met een investeringsbedrag vanaf €5.000 ontvangen een extra obligatie t.w.v. €25 bij de uitgifte
  • Portfolio van zonnedaken in Nederland
  • Dit project valt onder het PRO label: minimaal investeringsbedrag is €1.000

OVER ZONLEASE 1 B.V.

De afgelopen jaren constateerde ZonnepanelenDelen dat naast het direct financieren van zonnedaken via haar platform, er ook behoefte is aan een leaseproduct waarbij gebouweigenaren een vast bedrag per maand betalen voor hun systeem en waarbij investeerders een vaste rente ontvangen. Om dit mogelijk te maken is Zonlease in 2021 opgericht. Zonlease geeft ondernemers en dakeigenaren de mogelijkheid om eenvoudig financiering aan te trekken voor de realisatie van hun zonnedak.

Via ZonLease 1 B.V. investeert men in een portefeuille van zonnedaken met SDE+ subsidie in Nederland, gebouwd door gecertificeerde installateurs en veel onderliggende zekerheden. Door met geselecteerde installateurs afspraken te maken over kwaliteit en prestaties kan sneller financiering worden verstrekt. Dat bespaart tijd en kosten. Bovendien verhoogt dit de kwaliteit.

Op dit moment is er voor € 6.347.308 aan leaseovereenkomsten getekend. Daarnaast staan er nog 73 leads in de salesfunnel van Zonlease 1 B.V. met een totaal volume van €21.876.525. Op basis van de te verwachten conversie resulteert dit in een totaal van €3.889.770 aan te financieren leasecontracten. Meer over de voortgang van Zonlease 1 B.V. lees je in deze update. Om aan deze financieringsbehoefte te kunnen voldoen start woensdag 22 maart 13:00 de 6e tranche van Zonlease 1 B.V.

Zonnedak Buitenduin en Zonnedak Van der Linden, gefinancierd via Zonlease 1 B.V.

Zonlease gerealiseerd t5 bijgesneden.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_02 project.png
Iedereen kan investeren in deze aanbieding.
Je doet mee vanaf €1.000.
Jaarlijkse uitkering van 4,5% rente - geen jaarlijkse kosten.
projectpagina1.png
Met de inleg gaat ZonLease 1 B.V. een financial lease overeenkomst aan met meerdere zonne-energieprojecten vanaf €50.000
De ZonLease-nemer betaalt een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen.
Projecten met SDE+ subsidie van de Nederlandse overheid.
WAAROM_05 project.png
Na de korte looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug (bullet-aflossing).
Zorgen voor meer duurzame energie en een schonere lucht.
Samen 'verzonnen' we Nederland!

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan investeren in ZonLease 1 B.V. Je investeert vanaf €1.000. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via een 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog het limiet dan alvast.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden (bankoverschrijving is beschikbaar voor bedragen vanaf €10.000), dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd, dit is nodig om je investering te kunnen toewijzen.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!
Bij een bankoverboeking is het noodzakelijk een goedgekeurd Mangopay account te hebben om een eventuele terugbetaling te kunnen uitvoeren indien de obligaties niet worden toegewezen.

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.