72% compleet
PRO

€433.750

Doelbedrag €600.000

Zonlease Kleine Zonnedaken T2

Via Zonlease Kleine Zonnedaken T2 investeer je in een portfolio van zonnedaken bij het MKB in Nederland.
105 ZonneDelers
Nog 46 dagen

Zonlease Kleine Zonnedaken T2

Wo 08 Feb 2023

ZONLEASE KLEINE ZONNEDAKEN T2

Woensdag 8 februari om 13:00 start de financiering voor de tweede en laatste tranche van Zonlease Kleine Zonnedaken.

Dit project:

  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Jaarlijks 4,5% rente (netto)
  • PRO project: investeer vanaf €1.000
  • De eerste 10 investeerders met een investeringsbedrag vanaf €5.000 ontvangen een extra obligatie à €25 bij de uitgifte.

OVER ZONLEASE KLEINE ZONNEDAKEN T2

Zonlease geeft ondernemers en dakeigenaren de mogelijkheid om eenvoudig financiering aan te trekken voor de realisatie van hun zonnedak. In 2021 is ZonnepanelenDelen gestart met Zonlease 1 B.V., een financial lease oplossing waarbij gebouweigenaren een vast bedrag per maand betalen voor hun systeem. Financiering is hierbij beschikbaar vanaf €50.000 en SDE++ subsidie voor grootverbuikers is verplicht. Het afgelopen jaar merkte Zonnepanelendelen dat er ook behoefte is aan financiering voor kleinere projecten. Dit zijn projecten met een kleinverbruikaansluiting zonder SDE++ subsidie, die gebruik maken van de salderingsregeling. Financiering voor deze projecten is beschikbaar vanaf €25.000.

“Zonlease kleine zonnedaken is opgericht, omdat blijkt dat er veel MKB-ondernemers willen besparen op hun energieverbruik en hun pand willen verduurzamen. Maar vaak daar niet direct over de financiële middelen beschikken om deze investering te doen. Door deze ondernemers een financiering aan te bieden voor hun zonne-energiesysteem helpen we de ondernemer én versnellen wij de energietransitie in Nederland.” - Martijn Krauwer, Manager Zonlease.

De pijplijn aan projecten vult zich snel. Op dit moment is er voor €328.030 aan leaseovereenkomsten getekend. Daarnaast staan er ±125 leads in de sales funnel van Zonlease 2 B.V. met een totaal volume van €12.259.293. Op basis van de te verwachten conversie resulteert dit in een totaal te verwachten financiering van €2.164.872.

Collage projectpagina.jpg

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf €1.000 tot €100.000
Jaarlijkse uitkering van netto 4,5% rente - geen jaarlijkse kosten.
Na de looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug.
WAAROM_02 project.png
Met de inleg gaat ZonLease 2 B.V. een financial lease overeenkomst aan met meerdere zonne-energieprojecten vanaf 25.000
De ZonLease-nemer betaalt een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen.
Stroom wordt op locatie verbruikt of teruggeleverd aan het net volgens de salderingsregeling.
projectpagina1.png
Iedereen kan investeren in deze aanbieding
Al meer dan 10.000 ZonneDelers investeren in zonne-energie via ZonnepanelenDelen
Samen zorgen we voor meer zonnedaken in Nederland!

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan vanaf €1.000 investeren in Zonlease 2 B.V. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement van 4,5% en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via een 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden (bankoverschrijving is beschikbaar voor bedragen vanaf €10.000), dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het minimale doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.