184% compleet
PRO

€924.000

geïnvesteerd

Zonlease Kleine Zonnedaken

Via Zonlease Kleine Zonnedaken investeer je in een portfolio van zonnedaken bij het MKB in Nederland.
Project voltooid
182 ZonneDelers

Zonlease Kleine Zonnedaken

Do 20 Okt 2022

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

ZONLEASE KLEINE ZONNEDAKEN SUCCESVOL GEFINANCIERD

Dank aan alle investeerders voor het vertrouwen. Via Zonlease Kleine Zonnedaken investeer je in een portfolio van kleinschalige zonnedaken bij het MKB in Nederland. Wil je op de hoogte blijven bij de start van een nieuw project? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je direct bij aan een betere huisvesting voor bijen in Nederland. ZonnepanelenDelen doneert namelijk voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 186 investeerders in Zonlease Kleine Zonnedaken zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 3.450 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER ZONLEASE KLEINE ZONNEDAKEN

Zonlease geeft ondernemers en dakeigenaren de mogelijkheid om eenvoudig financiering aan te trekken voor de realisatie van hun zonnedak. In 2021 is ZonnepanelenDelen gestart met Zonlease 1 B.V., een financial lease oplossing waarbij gebouweigenaren een vast bedrag per maand betalen voor hun systeem. Financiering is hierbij beschikbaar vanaf €50.000 en SDE++ subsidie voor grootverbuikers is verplicht. Het afgelopen jaar merkte Zonnepanelendelen dat er ook behoefte is aan financiering voor kleinere projecten. Dit zijn projecten met een kleinverbruikaansluiting zonder SDE++ subsidie, die gebruik maken van de salderingsregeling.

“Zonlease kleine zonnedaken is opgericht, omdat blijkt dat er veel MKB-ondernemers willen besparen op hun energie verbruik en hun pand willen verduurzamen. Maar vaak daar niet direct over de financiële middelen beschikken om deze investering te doen. Door deze ondernemers een financiering aan te bieden voor hun zonne-energiesysteem helpen we de ondernemer én versnellen wij de energietransitie in Nederland.” - Martijn Krauwer, Manager Zonlease.

Dit project:

  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Jaarlijks 4% rente (netto)
  • Project succesvol vanaf €500.000, maximale doelbedrag is €1.000.000.
  • PRO project: investeer vanaf €2.500

Update Zonlease Kleine zonnedaken

We zijn zeer verheugd om jullie mee te kunnen delen dat:

  • De huidige investeringsronde Zonlease Kleine Zonnedaken T1 al een succes is nu het minimale bedrag van € 500.000 is opgehaald. Er is echter nog ruimte tot € 1 miljoen om te investeren! Hoe meer investeringen, hoe sneller wij meer zonnedaken kunnen realiseren. Een mooie motivatie vanuit een van de huidige investeerders: “Goed doel, nodig voor kleinere bedrijven en een fijn rendement voor ons.”
  • Er al 3 contracten zijn getekend voor een bedrag van €140.000. Daarnaast zitten er zeer veel projecten in de eindfase en kunnen elk moment getekend worden.
  • De funnel van Zonlease Kleine Zonnedaken is verder gegroeid naar 107 zonne-energieprojecten met een financieringsvraag van €10 miljoen.
  • Veel samenwerkende installateurs reageren enthousiast op ons product en nemen deze financieringsoptie mee in hun offertes naar de MKB-bedrijven.

Het eerste project is ook al in aanbouw, zie hier een bouwfoto van het zonnedak bij Garage Kooiker dat via Zonlease 2 B.V. wordt gerealiseerd:

image zonlease 2 b.v.png

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf €2.500 tot €100.000
Jaarlijkse uitkering van netto 4,0% rente - geen jaarlijkse kosten.
Na de looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug.
WAAROM_02 project.png
Met de inleg gaat ZonLease 2 B.V. een financial lease overeenkomst aan met meerdere zonne-energieprojecten tussen de 25.000 – 200.000 euro.
De ZonLease-nemer betaalt een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen.
Stroom wordt op locatie verbruikt of teruggeleverd aan het net volgens de salderingsregeling.
projectpagina1.png
Iedereen kan investeren in deze aanbieding
Al meer dan 10.000 ZonneDelers investeren in zonne-energie via ZonnepanelenDelen
Samen zorgen we voor meer zonnedaken in Nederland!

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan vanaf €2.500 investeren in Zonlease 2 B.V. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement van 4% en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via een 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden (bankoverschrijving is beschikbaar voor bedragen vanaf €10.000), dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum en AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je ook direct bij aan een betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.