0% compleet
PRO

START 18 JUN 13:00

Van €2.500.000 tot €3.669.500

Vindo Solar Groeifinanciering T2

Ontwikkeling & financiering van zonne-energieprojecten in de EU.

Vindo Solar Groeifinanciering T2

Di 18 Jun 2024

VINDO SOLAR T2

Na een succesvolle eerste tranche waarbij dankzij 381 investeerders meer dan €1,3 miljoen is opgehaald, start Vindo Solar 18 juni om 12:00 de financiering voor de tweede tranche. Klik hieronder op de gele knop om binnen 1 minuut een vrijblijvende voorinschrijving te doen, we brengen je dan als eerste op de hoogte bij de start.

Vindo Solar is een in Nederland gevestigd familiebedrijf dat actief is als installateur en ontwikkelaar van zonne-energieprojecten door heel Europa. Zo heeft Vindo Solar onder andere de installatie verzorgd van zonne-energieproject Solar C dat is gerealiseerd na een succesvolle crowdfundingcampagne op ZonnepanelenDelen in 2017.

Nu haalt Vindo Solar zelf financiering op via ZonnepanelenDelen door de uitgifte van obligaties. Hiermee kan Vindo Solar de pijplijn aan zonne-energieprojecten uitbreiden en de Europese energietransitie verder versnellen. In de eerste tranche is succesvol 1,31 miljoen opgehaald. Voor de tweede tranche is het doelbedrag 2.500.000 euro. In totaal wordt beoogd om 4.980.000 miljoen euro aan obligaties uit te geven.

Belangrijkste kenmerken van deze aanbieding:

  • Jaarlijks 8% rente (netto)
  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Senior obligatielening (er is geen achterstelling t.o.v. andere vreemd vermogen verstrekker)
  • Verpanding van aandelen en project(rechten) als zekerheid. Bekijk ons blog artikel over de zekerheden voor de obligatiehouders van Vindo Solar
  • PRO project: investeer vanaf €250
  • De eerste 20 investeerders met een investeringsbedrag vanaf €10.000 krijgen een obligaties à €25 extra toegewezen bij de uitgifte

TOELICHTING OBLIGATIELENING IN WEBINAR

Meld je aan voor het webinar met Vindo Solar en ZonnepanelenDelen op maandag 17 juni om 12:00. In het webinar zal Mindaugas Jarusevicius van Vindo Solar toelichting geven op de obligatielening, de plannen van Vindo Solar, en eventuele vragen beantwoorden. Je kunt bij het aanmelden al vragen insturen zodat wij dit kunnen meenemen in de voorbereiding van het webinar. Ook tijdens het live webinar is er nog een mogelijkheid om vragen in te sturen. Aanmelden kan via dit formulier.

OVER VINDO SOLAR

Vindo Solar is een in Nederland gevestigd familiebedrijf dat actief is als installateur en ontwikkelaar van zonne-energieprojecten door heel Europa. Mindaugas Jarusevicius richtte in 2008 zijn eerste zonne-energiebedrijf op in Litouwen. In 2016 nam hij Vindo Solar over, waarna hij naar Nederland verhuisde met zijn familie.

De afgelopen 12 jaar heeft Vindo Solar succesvol meer dan 80 projecten (samen goed voor 300 MW) aan zonne-energie projecten gerealiseerd voor een fors aantal gerenommeerde klanten in Nederland, België, Duitsland, Ierland, Italië, Polen en Litouwen. Bekijk de blog "Vindo Solar geeft obligaties uit om pijplijn aan zonne-energieprojecten te ontwikkelen" voor meer informatie over Mindaugas Jarusevicius en Vindo Solar.

Klanten vindo.png

DOEL VAN DE FINANCIERING

Met de obligatielening kan Vindo Solar de forse pijplijn aan zonne-energieprojecten verder ontwikkelen en de Europese energietransitie verder versnellen.

Met de uitgifte van obligaties komt er financiering beschikbaar om de groei verder te versnellen. Zo wordt er een portefeuille van 56MW aan zonne-energieprojecten in Litouwen ontwikkeld, wordt de financiering van een operationeel 4MW zonne-energieproject afgerond en wordt een deel van de lening als werkkapitaal aangewend in verband met de groeiende pijplijn van installatie-opdrachten.

De Litouwse zonne-energiemarkt biedt interessante kansen voor Nederlandse beleggers die op zoek zijn naar nieuwe investeringsmogelijkheden. In dit uitgebreide artikel gaan we in op de huidige marktomstandigheden, trends en de vooruitzichten van zonne-energie in Litouwen.

INVESTEERDERS EVENEMENT BIJ LITOUWSE AMBASSADE

Donderdag 13 juni heeft Vindo Solar het event ‘Green Bonds & Solar Power: Bridging Lithuania and the Netherlands’ georganiseerd. In Den haag, bij de ambassade van Litouwen, zijn presentaties gegeven door Invest Lithuania, Vindo Solar en ZonnepanelenDelen. Het was inspirerend om de impact van de afgelopen jaren van Vindo Solar te horen en het is fascinerend om te weten hoeveel potentieel Vindo Solar heeft om bij te dragen aan de Europese energietransitie.

SP9_03.jpg

HOE WERKT HET

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Onbeperkt investeren in zonne-energie
Jaarlijks ontvang je 8% rente uitgekeerd. Je betaalt als investeerder geen administratiekosten en andere bijkomende kosten
Na de korte looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedraf terug (bullet-aflossing).
icon franse zonne-energieprojecten.png
Je investeert vanaf €250. Er is geen maximum, je kunt onbeperkt investeren in de obligaties
Al 11.000 investeerders gingen je voor, zij investeren gemiddeld €4.000
Samen 'verzonnen' we Europa!

ACCOUNT GEREEDMAKEN VOOR INVESTERING

Nog geen account bij ZonnepanelenDelen? Registreer en maak je profiel compleet om te kunnen investeren. We hebben je persoonsgegevens nodig om het inschrijfformulier voor een investering aan te maken, daarnaast dienen wij te valideren dat je goed geïnformeerd investeert.

In je account kun je jouw investeerdersprofiel selecteren (ervaren, of niet-ervaren). Niet-ervaren beleggers dienen een toelatingskennistest, en simulatie te doorlopen. Je kunt ongeacht de uitslagen deelnemen. Niet-ervaren beleggers ontvangen daarnaast een bedenktermijn van vier dagen na hun investering. Als terugkerende investeerder zul je deze stappen soms ook moeten doorlopen voordat je opnieuw kunt investeren. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Je kunt onbeperkt investeren in zonne-energie, er is geen maximum investeringsbedrag en investeren kan vanaf €250. Gemiddeld investeert men ongeveer €4.000 op ons platform. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het gewenste investeringsbedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen, daarvoor is een goedgekeurd account nodig. Neem contact met ons op via support@zonnepanelendelen.nl.

Voor niet-ervaren beleggers volgt een korte toelatingskennistest en een simulatie. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

In de volgende stap controleer je het inschrijfformulier. Daarna volgt de betaling, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Voor nieuwe investeerders wordt na het investeren om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het minimale doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie komt bovenaan de projectpagina te staan onder het kopje 'documentatie'. Doe een vrijblijvende voorinschrijving via de gele button en ontvang een update zodra de projectdocumentatie bekend is.


Vindo Solar - Mindaugus 1.jpeg