100% compleet
PRO

€1.310.500

geïnvesteerd

Vindo Solar Groeifinanciering

Ontwikkeling & financiering van zonne-energieprojecten in de EU.
Project voltooid
408 ZonneDelers

Vindo Solar Groeifinanciering

Ma 08 Apr 2024

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

VINDO SOLAR SUCCESVOL GEFINACIERD

Bedankt aan alle investeerders! Binnenkort start de financiering voor de tweede tranche van Vindo Solar. Doe een vrijblijvende voorinschrijving via de gele button. Dit duurt slechts 1 minuut en je zit nog nergens aan vast, je ontvangt dan als eerst een update zodra er meer bekend is over de startdatum van de obligatielening.

Belangrijkste kenmerken van deze aanbieding:

  • Senior obligatielening (er is geen achterstelling t.o.v. andere vreemd vermogen verstrekker)
  • Jaarlijks 8% rente (netto)
  • Korte looptijd van 3 jaar
  • De eerste 35 investeerders met een investeringsbedrag vanaf €10.000 krijgen twee obligaties à € 25 (dus totaal €50) extra toegewezen bij de uitgifte
  • Verpanding van aandelen en project(rechten) als zekerheid
  • PRO project: investeer vanaf €250
Vindo Solar Logo

OVER VINDO SOLAR

Vindo Solar is een in Nederland gevestigd familiebedrijf dat actief is als installateur en ontwikkelaar van zonne-energieprojecten door heel Europa. Mindaugas Jarusevicius richtte in 2008 zijn eerste zonne-energiebedrijf op in Litouwen. In 2016 nam hij Vindo Solar over, waarna hij naar Nederland verhuisde met zijn familie.

De afgelopen 12 jaar heeft Vindo Solar succesvol meer dan 80 projecten (samen goed voor 300 MW) aan zonne-energie projecten gerealiseerd voor een fors aantal gerenommeerde klanten in Nederland, België, Duitsland, Ierland, Italië, Polen en Litouwen. Bekijk onze blog "Vindo Solar geeft obligaties uit om pijplijn aan zonne-energieprojecten te ontwikkelen" voor meer informatie over Mindaugas Jarusevicius en Vindo Solar.

Vindo Solar heeft de installatie verzorgd van zonne-energieproject Solar C dat is gerealiseerd na een succesvolle crowdfundingcampagne op ZonnepanelenDelen. Nu haalt Vindo Solar zelf financiering op via ZonnepanelenDelen door de uitgifte van obligaties. Hiermee kan Vindo Solar de pijplijn aan zonne-energieprojecten verder ontwikkelingen en de Europese energietransitie verder versnellen. Voor de eerste tranche is er minimaal 350.000 euro en maximaal 1.300.000 euro beschikbaar. In totaal wordt beoogd om 4.980.000 miljoen euro aan obligaties uit te geven, verdeeld over meerdere tranches.

Klanten vindo.png

Vindo Solar verzorgt de engineering, levering, installatie en onderhoud van zonne-energiesystemen op grond en dak. Zie hieronder een impressie van een 13MW daksysteem dat zij ontwikkeld hebben, éen van de grootste in Nederland:

DOEL VAN DE FINANCIERING

Met de uitgifte van obligaties door Vindo Solar komt er financiering beschikbaar om de groei verder te versnellen. Zo wordt er een portefeuille van 56MW aan zonne-energieprojecten in Litouwen ontwikkeld, de financiering van een operationeel 4MW zonne-energieproject wordt afgerond en wordt een deel als werkkapitaal aangewend in verband met de groeiende pipeline van installatie opdrachten.

In totaal wordt beoogd om 4.980.000 miljoen euro aan obligaties uit te geven, verdeeld over 2 tranches. Bij deze eerste tranche is er minimaal 350.000 euro en maximaal 1.300.000 euro beschikbaar.

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Iedereen kan investeren in deze aanbieding.
Jaarlijkse vaste rente uitkering van 8%, geen jaarlijkse kosten.
Je investeert vanaf €250, je kunt onbeperkt investeren in de obligaties
WAAROM_05 project.png
Na de korte looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug (bullet-aflossing).
Zorgen voor meer duurzame energie en een schonere lucht.
Samen 'verzonnen' we Europa!

ACCOUNT GEREEDMAKEN VOOR INVESTERING

Nog geen account bij ZonnepanelenDelen? Registreer en maak je profiel compleet om te kunnen investeren. We hebben je persoonsgegevens nodig voor het inschrijfformulier voor een investering, daarnaast dienen wij te valideren dat je goed geïnformeerd investeert.

In je account kun je jouw investeerdersprofiel selecteren (ervaren, of niet-ervaren). Niet-ervaren beleggers dienen een toelatingskennistest, en simulatie te doorlopen. Je kunt ongeacht de uitslagen deelnemen. Niet-ervaren beleggers ontvangen daarnaast een bedenktermijn van vier dagen na hun investering. Als terugkerende investeerder zul je deze stappen soms ook moeten doorlopen voordat je opnieuw kunt investeren. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Je kunt onbeperkt investeren in zonne-energie, er is geen maximum investeringsbedrag en investeren kan vanaf €250. Gemiddeld investeert men ongeveer €4.000 op ons platform. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het gewenste investeringsbedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen, daarvoor is een goedgekeurd account nodig. Neem contact met ons op via support@zonnepanelendelen.nl.

Voor niet-ervaren beleggers volgt een korte toelatingskennistest en een simulatie. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

In de volgende stap controleer je het inschrijfformulier. Daarna volgt de betaling, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Voor nieuwe investeerders wordt na het investeren om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het minimale doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


Vindo Solar - Mindaugus 1.jpeg