100% compleet
ZONNEDELEN

€475.125

geïnvesteerd

107.912 zonnepanelen in Lelystad van Solarvation Lelystad II

Project voltooid
373 ZonneDelers

Solarvation Lelystad II

Vr 04 Okt 2019

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

logos solarvation met triodos.png

Solarvation Lelystad 2 succesvol!

100%! Het project is succesvol en zal binnenkort zonnestroom voor jullie opwekken. De uitgifte staat gepland op 6 december 2019.

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Dit collectieve zonne-energie project is een initiatief van Luke Bouwman en Kees van Woerden, beiden betrokken Flevolanders én ondernemers in de regio. Gemeente Lelystad had een braakliggend terrein: een oude proefboerderij van de WUR met asbestdaken. Voor de initiatiefnemers reden te zoeken naar een andere invulling, om de grond weer meerwaarde te geven. De oplossing? Het terrein saneren, de gebouwen met asbest slopen en vervolgens een groot zonnepark realiseren: Zonnepark Solarvation. Zo wordt er gezorgd voor schone zonne-energie en tegelijk biedt het zonnepark de mogelijkheid om te onderzoeken, wat er bijvoorbeeld onder de verhoogd geplaatste panelen geteeld kan worden om de grond weer te revitaliseren. Dit groene samenwerkingsproject, met partners Triodos, ENGIE en Gemeente Lelystad, levert een energieke en educatieve bijdrage aan de samenleving.

De initiatiefnemers kiezen er bewust voor om een deel van de investering via crowdfunding aan te trekken, om iedereen de mogelijkheid te geven om bij te dragen en te profiteren van de zonne-energie. Zo kunnen bijvoorbeeld ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen bijdragen aan een groenere toekomst.

Het zonnepark van Solarvation aan de Wisentweg in Lelystad heeft een omvang van 28 ha, het volledige PV-systeem zal dan ook een vermogen van ongeveer 38MWp hebben. Na oplevering kunnen 10.000 huishoudens gebruik maken van de groene stroom. Het project zal een bijdrage leveren van 7,5% aan het stroomverbruik van Lelystad.

solarvation3.png

PV-INSTALLATIE

Schermafbeelding 2019-11-14 om 14.26.07.png

HOE WERKT HET?

Deel1.png
deel2.png
Schermafbeelding 2019-06-17 om 14.25.43.png
Schermafbeelding 2019-06-13 om 14.32.03.png

Overstappen naar ENGIE? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

Correctie

De nominale jaaropbrengst was volgens de eerste versie van het Informatie Memorandum 30.096.279 kWh. Dit was niet correct en is daarom op 13-11-19 gewijzigd naar 33.440.310 kWh. Deze correctie heeft geen invloed op de verwachte opbrengsten of rendementen en is gelogd op de laatste pagina van het Informatie Memorandum.

IMG_8338.JPG