100% compleet
ZONNEDELEN

€727.500

geïnvesteerd

39.544 zonnepanelen in Zwolle van Zonnepark Sekdoornse Plas

Project voltooid
635 ZonneDelers

Zonnepark Sekdoornse Plas

Wo 24 Jun 2020

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

logos sekdoorn defdef.png

Zonnepark Sekdoornse Plas succesvol!

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele knop en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Inwoners van gemeente Zwolle en economische regio Zwolle krijgen voorrang in dit project.

GroenLeven heeft in samenwerking met gemeente Zwolle en de lokale energiecoöperatie Blauwvinger Energie op de Sekdoornse Plas, een zandwinplas van Roelofs Zandwinning en KWS Infra Zwolle, het grootste drijvende zonnepark van Europa gerealiseerd.

Door zandwinplassen en andere binnenwateren te combineren met zonnepanelen wordt de inzet van bruikbare oppervlakte voor duurzame energie vermeden. Hun filosofie: zonne-energie creëren als dubbelfunctie op daken, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en dus water. Dit innovatieve drijvende systeem bestaat uit een duurzame constructie die zorgt voor veel stabiliteit, flexibiliteit en rendement. Het systeem maakt gebruik van speciale panelen die licht doorlaten, lichtstraten en ook tussen de panelen zit ruimte. Op deze manier blijft licht zoveel mogelijk het water raken. De zandwinplassen worden nooit volledig bedekt met zonnepanelen, zodat er voldoende ruimte overblijft voor flora en fauna. 

Door burgerparticipatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst!

PV-INSTALLATIE

Het volledige PV-systeem bestaat uit 39.544 zonnepanelen en heeft een vermogen van 14.517 kWp. In het eerste productiejaar zal er ongeveer 13.000.000 kWh opgewekt worden. Het zonnepark gaat zo duurzame energie leveren voor meer dan 4.600 huishoudens! In juni 2020 is het zonnepark daadwerkelijk in productie gezet. Je profiteert dus direct van de zonne-energie!

overview Sekdoornseplas.png

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnepark!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 9,9 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengst van deze duurzame energie
Het rendement kan oplopen tot wel 5,5% per jaar
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Via slimme meter opbrengst vergelijken met eigen verbruik
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
Greenchoice vierkant.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om extra voordelig naar hen over te stappen. Als klant van Greenchoice is het rendement op je ZonneDeel bovendien hoger.
Overstappen naar Greenchoice? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark, voor een bedrag van maximaal 50.000 euro per persoon.

Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


drijvend_zonnepark_sekdoornse_plas_zwolle_(11) klein.jpg