100% compleet
ZONNEDELEN

€67.225

geïnvesteerd

1.648 zonnepanelen in Zuidbroek van Menterstroom

Project voltooid
160 ZonneDelers

Menterstroom

Vr 15 Mrt 2019

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Zonnepark Menterstroom heeft 100 procent van de ZonneDelen geplaatst! De 1.648 zonnepanelen gaan gerealiseerd worden! Dank aan alle ZonneDelers in het project!

Deze kans gemist? Investeer in een volgend zonne-energieproject op:

menterstroom logos wit def.png

Lokale coöperatieve vereniging Duurzaam Menterwolde is al tijden enthousiast bezig om de regio te verduurzamen. Na de opening van een eerste zonnepark bleef er een deel van het terrein onbenut, dat wel genoeg ruimte bood voor een zonnepark. Daarom werd een SDE+ subsidie aangevraagd en ook verkregen. Nu zullen de 1.648 nieuwe zonnepanelen in Zuidbroek naar verwachting voor meer dan 140 huishoudens zonnestroom kunnen gaan produceren. Met dit zonnepark kan er dus een flinke duurzame impact worden gemaakt.

Door een deel van de investering via crowdfunding aan te trekken, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst.

PV-INSTALLATIE

Bij Zonnepark Menterstroom kunnen 1.648 zonnepanelen geplaatst worden. Het volledige PV-systeem zal een vermogen van 486 kWp hebben. Jaarlijks zal het zonnepark gemiddeld 418.707 kWh opwekken, dat is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 140 huishoudens.

Schermafbeelding 2019-03-12 om 16.20.45.png

HOE WERKT HET?

Schermafbeelding 2019-03-12 om 16.23.24.png
Schermafbeelding 2019-03-12 om 16.23.40.png
Schermafbeelding 2019-03-12 om 16.23.47.png

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in Zonnepark Menterstroom. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de door jou op het zonnepark opgewekte duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Het rendement is naar verwachting gemiddeld 3,5%, maar dit kan oplopen tot wel 4,2% per jaar.

Dit is op basis van IRR (internal rate of return, de gemiddelde rente over het gemiddeld uitstaande bedrag). De lening heeft namelijk een lineaire aflossing, waardoor je halverwege de looptijd de helft van je geïnvesteerde kapitaal terug hebt.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag van 500,- euro of meer investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: de projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en de achterstellingsakte) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

Hieronder video van gedeputeerde Nienke Homan bij de opening van het eerste deel van het zonne-energieproject, nu dus de mogelijk om dit zonne-energieproject te vergroten!