100% compleet
ZONNEDELEN

€335.525

geïnvesteerd

1.026 zonnepanelen in Meppel van Zonnepark Mandeveld

Project voltooid
244 ZonneDelers

Zonnepark Mandeveld

Wo 13 Sep 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Zonder titel (1323 x 300 px).jpg

ZONNEPARK MANDEVELD SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

ZONNEPARK MANDEVELD

Een belangrijke mijlpaal in Nederland: Zonnepark Mandeveld is een van de eerste parken, zo niet het eerste park, dat in Nederland wordt gebouwd zonder SDE-subsidie. De inkomsten van het zonnepark komen uit een langlopend stroomcontract met een bedrijf (een zogenoemde Corporate PPA).

Je kunt vanaf woensdag 13 september om 13:00 investeren in de ZonneDelen. Zo draag je bij aan de komst van het project en ontvang je jaarlijks een aantrekkelijk rendement.

Speciaal bij dit project:

  • Senior obligaties
  • Verwacht rendement van 5,5% per jaar (IRR)
  • Voor klanten van Greenchoice is het verwachte rendement 6%
  • Looptijd van 14 jaar
  • Lineaire aflossing, elk jaar 1/14de deel van de inleg terug.
  • De eerste 20 investeringen van € 5.000 en hoger krijgen een ZonneDeel à 25 euro extra.
  • Stroomcontract (PPA) voor 16 jaar afgesloten met zeer kredietwaardige grote corporate naast het zonnepark.

OVER HET ZONNEPARK

Een belangrijke mijlpaal in Nederland: initiatiefnemer GreenIPP is trots dat Zonnepark Meppel Mandeveld een van de eerste parken, zo niet het eerste park, dat in Nederland wordt gebouwd zonder SDE-subsidie. Dit kan omdat er een langlopend stroomcontract van 16 jaar is afgesloten met een zeer kredietwaardige grote corporate. Het zonnepark wordt in samenwerking met partners B&W energy en Greenchoice gerealiseerd en wordt geëxploiteerd via Coöperatie Zonnig Duurzaam Opgewekt U.

Het zonnepark wordt gerealiseerd op een industrieterrein. GreenIPP gebruikt bij dit project een ander type onderconstructie, waarbij efficiënter gebruik gemaakt wordt van de te benutten ruimte. Daarnaast kan door middel van hogere output panelen een groter gelijktijdigheidgebruik met de afnemer van de stroom worden gerealiseerd. Door het aaneenschakelen van panelen zullen in tegenstelling tot de gebruikelijke paneeltafels in rijen, twee velden met aaneengeschakelde panelen in oost-west opstelling gerealiseerd worden. Door het gebruik van dit type onderconstructie zijn minder zware machines nodig en kan de onderconstructie met voornamelijk handgereedschap in elkaar gezet worden. 

situatie schets Zonnepark Mandeveld.jpg

PV-INSTALLATIE

Het zonnepark zal bestaan uit 1.026 zonnepanelen en zal een vermogen hebben van 580 kWp. Daarmee zal naar verwachting 515.344kWh zonnestroom worden geproduceerd in het eerste volledige productiejaar. Dat staat gelijk aan het gemiddeld energieverbruik van ongeveer 180 huishoudens.

Project overview mandeveld.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnepark
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen via het persoonlijke dashboard
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf eenmalig €25 tot €40.000, er zijn geen transactiekosten.
Jij ontvangt jaarlijks een duurzame rente van gemiddeld 5,5% per jaar (extra rendement voor klanten van Greenchoice)
Elk jaar wordt 1/14e van het bedrag afgelost
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Als je overstapt naar het Zonnig Voordeel contract ontvang je daarnaast een ZonCadeau t.w.v. €50 om te investeren via ZonnepanelenDelen.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.