ZONNEPARK MAASSTROOM
Doe een vrijblijvende voorinschrijving en ontvang een update zodra de projectdocumentatie beschikbaar is. Je zit nergens aan vast. Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!
OVER ZONNEPARK MAASSTROOM
Energiecoöperatie Maasstroom is een samenwerking van gemeente Maastricht, Sunvest, Woonpunt, Maasvallei, Servatius en INNAX met als doel om zonne-energie ook beschikbaar te maken voor huurders in gemeente Maastricht. Door deelname van ruim 2.800 leden aan de energiecoöperatie is de SCE subsidie verzekerd. Een extra zekerheid over de opbrengsten voor de eerste 15 jaar.
Sunvest ontwikkelt een zonnepark op het Lanakerveld, van ongeveer 41 hectare. Zij werken voor dit zonnepark samen met de lokale energiecoöperatie Maasstroom. Zonnepark Lanakerveld is in totaal 60MWp, Maasstroom neemt 15MWp van het zonnepark over. Een kwart van het zonnepark komt dus direct ten goede aan de lokale gemeenschap. Deze obligatielening wordt uitgegeven voor Energiecoöperatie Maasstroom voor de aankoop van het deel van het zonnepark.
LOKALE PARTICIPATIE VIA ENERGIECOÖPERATIE
Coöperatie Maasstroom koopt een deel van Zonnepark Lanakerveld van projectontwikkelaar Sunvest. Zij werken samen met Greenchoice om de stroom van het zonnepark aan de leden te leveren. Als coöperatie kunnen ze het financiële voordeel van de zonnestroom verdelen onder de leden. Via ZonnepanelenDelen wordt geld opgehaald om de zonnepanelen te kunnen overnemen. Investeerders ontvangen jaarlijks rendement en aflossing uitgekeerd. De looptijd is 15 jaar. Dankzij de jaarlijks rente en aflossing heb je na 10 jaar de initiële investering terugverdiend. Je hoeft geen lid te zijn van de coöperatie om deel te nemen in de obligatielening. Het kan wel, zo kun je zelfs dubbel profiteren van het zonnepark. Maasstroom wordt in dit project en het beheer ervan ondersteund door INNAX.
PV-INSTALLATIE
In het zonnepark worden bifacial n-type glas-glas panelen geplaatst. Bifaciale zonnepanelen kunnen aan beide kanten zonlicht opvangen, waardoor ze meer energie produceren dan gewone zonnepanelen. Het totaal vermogen van Zonnepark Lanakerveld is 60MWp. Hiervan is ongeveer 15 MWp in beheer van Maasstroom. Hiermee zal jaarlijks 15.000 MWh worden opgewekt. Dat is genoeg voor het stroomverbruik van ongeveer 6.000 huishoudens. In totaal wekt het gehele zonnepark genoeg stroom op voor het gemiddeld energieverbruik van 1/3e van alle huishoudens in Maastricht.
HOE WERKT HET
HOE KAN IK MEEDOEN?
Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - in het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.
Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen.
Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.
Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!
Bij een bankoverboeking is het noodzakelijk een goedgekeurd Mangopay account te hebben om een eventuele terugbetaling te kunnen uitvoeren indien de obligaties niet worden toegewezen.
Let op: De projectdocumentatie komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'. Doe een vrijblijvende voorinschrijving via de gele button en ontvang een update zodra de projectdocumentatie bekend is.