100% compleet
ZONNEDELEN

€225.175

geïnvesteerd

2.384 zonnepanelen in Haarlem van Iederzon Spaarne

Project voltooid
296 ZonneDelers

Iederzon Spaarne

Do 24 Dec 2020

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos Iederzon Spaarne.jpg

100% - dit project wordt gerealiseerd!

Dank aan alle ZonneDelers in het project. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

IEDERZON SPAARNE

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. Met dit duurzame project helpt Iederzon huurders van woningcorporatie Ymere aan zonnepanelen. Zonder dat ze hier zelf in hoeven te investeren. Er zullen zonnepanelen geplaatst worden op meerdere daken in Haarlem, deze worden samengevoegd in het project Iederzon Spaarne.

Iedereen kan hier nu aan bijdragen! Door particuliere investeerders deel te laten nemen, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Het project wordt ondersteund door de zeer betrouwbare partners BNG Bank, Greenchoice en de Zoncorporatie. Zo zorgen we samen voor een groenere toekomst!

Iederzon Spaarne.jpg

Leroy de Vos is een van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon.

"Tijdens een bijeenkomst werd ik door Ymere ingelicht dat Iederzon contact met mij zou opnemen voor het huren van zonnepanelen. Toen ik het aanbod ontving van Ymere en Iederzon heb ik eerst goed onderzoek gedaan hoe het precies in elkaar zat. Nadat ik met een medewerker van Iederzon belde was ik overtuigd. Zeker ook door de geboden garanties. Het huren van zonnepanelen is voor mij een win-win situatie. Én ik bespaar geld én ik wek duurzame energie op die ik vervolgens zelf gebruik.

Zowel het voorwerk als de installatie verliep volgens plan en gemaakte afspraken. Ondanks dat het weer er nu nog niet echt naar is kijk ik met regelmaat via de website naar mijn opgewekte energie. In de zomer ga ik kijken of mijn maandelijkse lasten bij de energieleverancier naar beneden kan worden bijgesteld. Tot die tijd is het een mooi spaarpotje dat ik opbouw."

COLLECTIEF

Naast het aansluiten van woningen installeert Iederzon ook een hoop zonnepanelen voor de collectieve voorzieningen van wooncomplexen. Denk hierbij aan de portiekverlichting en de liften. Dankzij de zonnepanelen wordt de energierekening lager waardoor de servicekosten voor de huurders naar beneden kunnen. Zoals in boven afgebeeld complex aan de Meeuwenstraat in Haarlem, dat uit een vorige financieringsronde op Zonnepenalendelen geïnstalleerd kon worden.

PV-INSTALLATIE

Voor dit project zullen in totaal 2.384 zonnepanelen geplaatst worden. Voor het uitbetalen van de ZonneRente zal de productie van 453 zonnepanelen gebruikt worden. Deze zonnepanelen zullen in het eerste jaar 151.755 kWh opwekken en daarmee ruim 60.000 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 50 huishoudens.

Picture 1.jpg

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnedak!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 16,2 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengst van deze duurzame energie
Het rendement kan oplopen tot wel 5,3%
Je inleg ontvang je na 15 jaar weer terug (bullet-aflossing)
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Win-win: de huurders besparen op de energierekening en de ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om extra voordelig naar hen over te stappen. Als klant van Greenchoice is het rendement op je ZonneDeel bovendien hoger.

Overstappen naar Greenchoice? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in Iederzon Spaarne, je hoeft geen huurder te zijn en je hoeft ook niet in de buurt te wonen. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de door jou op de zonnedaken opgewekte duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.