100% compleet
ZONNEDELEN

€250.975

geïnvesteerd

2.132 zonnepanelen in Almere van Iederzon Oostvaarders

Project voltooid
212 ZonneDelers

Iederzon Oostvaarders

Vr 05 Nov 2021

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos Iederzon Spaarne.jpg

IEDERZON OOSTVAARDERS - 100%

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Vervolg stappen Iederzon Oostvaarders

Iederzon Oostvaarders is succesvol gefinancierd. De projectpartners zullen nu de volgende stappen zetten om het project af te ronden. Een onderdeel hiervan is verificatie en identificatie van de investeerders. 

ZonnepanelenDelen heeft een AFM-vergunning en daarbij hoort dat wij exact weten wie de investeerders op ons platform zijn. Om die reden vragen wij een kopie van een identiteitsbewijs van alle investeerders. Op deze manier voldoen wij aan onze identificatieplicht uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). 

De investeerders die niet tijdig een kopie van hun identiteitsbewijs sturen kunnen wij niet als investeerders accepteren en zullen worden terugbetaald.

OVER IEDERZON OOSTVAARDERS

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. De Iederzon projecten bieden een oplossing: woningcorporatie Ymere stel daken van sociale huurwoningen beschikbaar voor zonnepanelen, wat veel voordelen oplevert: er wordt meer duurzame energie opgewekt, huurders krijgen een lagere energierekening en investeerders kunnen een duurzaam rendement maken. Zo kan iedereen profiteren van de (financiële) voordelen van de energietransitie.

Er zullen zonnepanelen geplaatst worden op meerdere daken in Almere, deze worden samengevoegd in het project Iederzon Oostvaarders. Iedereen kan hier nu aan bijdragen! Door particuliere investeerders deel te laten nemen, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen.

210609-Iederzon_portret Ed Boeree -04.jpg

Ed Boeree is een van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon.

“Voor mij was de keuze meteen duidelijk. Ik wil meedoen met het opwekken van mijn eigen zonne-energie. Ook wil ik graag meewerken aan een schoner milieu. Daarom was ik erg blij toen ik hoorde dat ik 4 zonnepanelen kon nemen. Nu draag ik bij aan een betere wereld.

De afgelopen jaren hebben we natuurlijk veel zon gehad. Het zal nog even afwachten zijn wat mijn besparing is aan het eind van het jaar. Verder merk ik nauwelijks verschil nu ik zonnepanelen heb. Deze liggen op het dak van de flat en ik zie ze dus niet. Ook van de installatie merkte ik nauwelijks iets.

Het contact met Ymere en Iederzon was goed. Toen ik opbelde, werd ik vriendelijk geholpen met de uitleg over de verwachte opbrengst. Geld besparen, zonne-energie opwekken en meewerken aan een schoner milieu is voor mij erg belangrijk. Dit kan ik nu doen door Iederzon. Ik beveel Iederzon en zonnepanelen zeker aan!”

PV-INSTALLATIE

Voor dit project zullen in totaal 2.132 zonnepanelen geplaatst worden. Voor het uitbetalen van de ZonneRente zal de productie van 405 zonnepanelen gebruikt worden. Deze zonnepanelen zullen in het eerste jaar 128.891 kWh opwekken en daarmee ruim 51.000 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 43 huishoudens.

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnedak!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 12,8 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengst van deze duurzame energie
Gemiddeld rendement van 3,5%
Je inleg ontvang je na 15 jaar weer terug (bullet-aflossing)
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Win-win: de huurders besparen op de energierekening en de ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en geeft je als ZonneDeler een ZonCadeau t.w.v. €50 als je naar het Zonvoordeel contract overstapt. Greenchoice verhoogt daarnaast het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent.

Rendement voor Greenchoice klanten:
Het verwachte rendement voor Greenchoice klanten is bij dit project hoger dan bij eerdere projecten in samenwerking met Greenchoice. Dat komt omdat de energieprijzen op dit moment erg hoog zijn en Greenchoice het rendement koppelt aan de persoonlijke kale energieprijs. Het verwachte rendement van 7,9% is voor mensen die een 3 jarig contract afsluiten wat ingaat per 01-04-2022. In de berekening van het rendement is uitgegaan van een klant die 15 jaar lang stroom afneemt voor deze prijs. Meer over hoe het rendement precies is opgebouwd lees je in het Informatie Memorandum, deze komt binnenkort beschikbaar onder het kopje "documentatie".

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in Iederzon Oostvaarders, je hoeft geen huurder te zijn en je hoeft ook niet in de buurt te wonen. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de door jou op de zonnedaken opgewekte duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, achterstellingsovereenkomst en AFM document) komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.