100% compleet
ZONNEDELEN

€150.700

geïnvesteerd

1.542 zonnepanelen in Hoofddorp van Iederzon Haarlemmermeer

Project voltooid
179 ZonneDelers

Iederzon Haarlemmermeer

Vr 25 Nov 2022

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos Iederzon Spaarne.jpg

IEDERZON HAARLEMMERMEER SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname voor dit snelle succes.

Zeer binnenkort start een volgend Iederzon Project. Vrijblijvend voorinschrijven? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 187 investeerders in Iederzon Haarlemmermeer zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 3.800 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER IEDERZON HAARLEMMERMEER

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. De Iederzon projecten bieden een oplossing: woningcorporatie Ymere stelt daken van sociale huurwoningen beschikbaar voor zonnepanelen, wat veel voordelen oplevert: er wordt meer duurzame energie opgewekt, huurders krijgen een lagere energierekening en investeerders kunnen een duurzaam rendement maken. Zo kan iedereen profiteren van de (financiële) voordelen van de energietransitie.

Dit project is de tiende tranche van Iederzon Nederland B.V. Voor deze tranche worden zonnepanelen geplaatst op meerdere woongebouwen in Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Rijsenhout. Iedereen kan hier nu aan bijdragen! Door particuliere investeerders deel te laten nemen, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen.

header iederzon haarlemmermeer.jpg

Ugür Peker is één van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon via een eerder uitgegeven tranche.

"Vanaf de start van het zonnepanelenproject was ik erg enthousiast om geld te besparen. Ook werd ik steeds nieuwsgieriger naar zonnepanelen. Zelf weet ik vrij veel af van de techniek van auto’s, maar van zonnepanelen wist ik niet veel. Na het berekenen van onze besparing en overleg met mijn zwager (die zelf ook zonnepanelen heeft) was ik klaar om te tekenen."

Ugür is erg blij met zijn zonnepanelen. "Het fijne aan zonnepanelen is dat je niet afhankelijk bent. Het is veilig en dat voelt goed. Elk jaar krijg ik bericht over het behalen van de opwerkgarantie. Al vanaf het eerste jaar heb ik een besparing op mijn energierekening gehad. Een goede besparing! Het kunnen terugleveren in combinatie met het krijgen van een tekenbonus maakte voor mij veel verschil."

Ook de installatie en het contact met Iederzon verloopt goed. "De afspraken zijn met mijn moeder gemaakt, zij spreekt gebrekkig Nederlands. Maar de communicatie was gelukkig helder en duidelijk. De installateur heeft uitleg gegeven over het gebruik van zonnepanelen: hoe ik mijn opwek kan aflezen en wat ik moet doen bij een storing, wat gelukkig nog geen een keer is gebeurd. Ik ben helemaal blij met het eindresultaat. Alles is goed afgewerkt en het kastje neemt niet te veel plek in de meterkast."

Het mag duidelijk zijn, Ugür is erg tevreden met de zonnepanelen van Iederzon."Ik heb Iederzon ook al aanbevolen om mij heen. Ik zeg tegen mijn buren: informeer jezelf goed, je hebt er écht voordeel aan. Daarbij maakt de opbrengstgarantie het nog mooier, want wat heb je te verliezen? Mocht je zo’n aanbod krijgen, doe het gewoon!"

PV-INSTALLATIE

Voor deze tranche van Iederzon zullen in totaal 1.542 zonnepanelen geplaatst worden. Voor het uitbetalen van de ZonneRente zal de productie van 251 zonnepanelen gebruikt worden. Deze zonnepanelen zullen in het eerste jaar 78.626 kWh opwekken en daarmee ruim 31.000 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van meer dan 28 huishoudens.

Overzicht haarlemmermeer iz.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt jaarlijks duurzame rente gebaseerd op de opbrengsten van de zonnepanelen
Win-win: de huurders besparen op de energierekening en de ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je kunt meedoen vanaf €25, tot €15.000
Verwacht rendement van 4,5% per jaar (extra rendement voor klanten van Greenchoice)
Je inleg ontvang je na 15 jaar weer terug (bullet-aflossing)
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit project. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden.

De projectdocumentatie komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.