100% compleet
ZONNEDELEN

€110.000

geïnvesteerd

3.814 zonnepanelen in Amsterdam van Iederzon Amsterdam West

Project voltooid
136 ZonneDelers

Iederzon Amsterdam West

Wo 09 Aug 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos Iederzon Spaarne.jpg

IEDERZON AMSTERDAM WEST SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Interesse in Iederzon projecten? Woensdag 16 augustus start Iederzon Europawijk.

OVER IEDERZON

Investeer in de 3.814 zonnepanelen van Iederzon Amsterdam West. Dit project is de vierde tranche van Iederzon Amsterdam B.V. Voor deze tranche worden zonnepanelen geplaatst op meerdere woongebouwen in Amsterdam.

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. De Iederzon projecten bieden een oplossing: woningcorporatie Ymere stelt daken van sociale huurwoningen beschikbaar voor zonnepanelen, wat veel voordelen oplevert: er wordt meer duurzame energie opgewekt, huurders krijgen een lagere energierekening en investeerders kunnen een duurzaam rendement maken. Zo kan iedereen profiteren van de (financiële) voordelen van de energietransitie.

Investeer in de ZonneDelen van Iederzon Amsterdam West en zorg voor meer zonnepanelen op de daken van (sociale) huurwoningen.

Speciaal bij dit project:

  • Zonnepanelen op daken van (sociale) huurwoningen
  • Verwacht rendement van 5% per jaar (IRR)
  • Looptijd van 15 jaar
  • Bullet-aflossing (volledige bedrag na de looptijd)
  • In samenwerking met Greenchoice
  • Win-win: huurders besparen op de energierekening en ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement.
IZ Amsterdam West .jpg

Meneer en mevrouw Pasiak uit Amsterdam profiteren al van zonnepanelen van Iederzon via een eerder uitgegeven tranche.

Toen mevrouw voor het eerst de brief las had ze geen interesse. Toen één van de adviseurs van Iederzon had gebeld om hun vragen te beantwoorden waren ze toch overtuigd. “Toen heb ik ons aangemeld en daarna kreeg ik een brief van Iederzon met een persoonlijk advies. Daarin stond ook hoeveel ik per jaar kan besparen.

Meneer en mevrouw Pasiak hebben een jaarlijks verbruik van 2.100 kWh, dus ze hebben gekozen voor 5 zonnepanelen die jaarlijks gemiddeld 1.808 kWh opwekken. “We hebben nu ook besloten om altijd ’s middags de was te doen, als de zon schijnt!” zegt mevrouw Pasiak.

Op 24 april hebben meneer en mevrouw Pasiak getekend en op 1 mei zijn de panelen geïnstalleerd. “De installatie was heel snel! Ze werken heel goed die jongens. We hebben er geen last van gehad .” Op de vraag of ze anderen zonnepanelen zou aanraden zegt mevrouw: “Zeker!”

PV-INSTALLATIE

Voor deze vierde tranche van Iederzon Amsterdam zullen in totaal 3.814 zonnepanelen geplaatst worden. Voor het uitbetalen van de ZonneRente zal de productie van 193 zonnepanelen gebruikt worden. Deze zonnepanelen zullen in het eerste jaar 63.401 kWh opwekken en daarmee ruim 25.000 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van ongeveer 21 huishoudens.

overzicht iz amsterdam west.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt jaarlijks duurzame rente gebaseerd op de opbrengsten van de zonnepanelen
Win-win: de huurders besparen op de energierekening en de ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je kunt meedoen vanaf €25
Verwacht rendement van 5% per jaar
Je inleg ontvang je na 15 jaar weer terug (bullet-aflossing)
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit project. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden.

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


NIEUWE BUSINESSCASE

We maken een aanpassing in de businesscase voor de berekende stroomprijs die ZonneDelers verwachten te ontvangen per opgewekte kWh. We kijken naar de beste voorspelling die te maken is op basis van de stroomprijzen over de gehele looptijd van het project. Deze stroomprijs is de uitgangswaarde in het leidende document, het Informatie Memorandum. Bekijk onze blog voor meer informatie over de nieuwe stroomprijs.

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerder en afgerond project een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.