221% compleet
ZONNEDELEN

€332.250

geïnvesteerd

2.826 zonnepanelen in Holten van Zonnedaken Holten

Project voltooid
316 ZonneDelers

Zonnedaken Holten

Ma 09 Okt 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

logo zonnedaken holten (1).png

ZONNEDAKEN HOLTEN SUCCESVOL GEFINANCIERD

Via Zonnedaken Holten investeer je in een portfolio van meerdere zonnedaken in Holten. De eerste tranche is succesvol gefinancierd. Op de hoogte worden gebracht bij de start van een volgende tranche? Doe een vrijblijvende voorinschrijving via de gele knop.

Speciaal bij dit project:

  • Senior obligaties (er is geen achterstelling t.o.v. andere vreemd vermogen verstrekker)
  • Portfolio van zonnedaken, ontwikkeld door Energiecoöperatie Holten
  • De coöperatie heeft SCE subsidie 2023 toegewezen gekregen voor de te realiseren zonnedaken.
  • Het verwachte rendement is gemiddeld 5,5% per jaar (IRR).
  • Looptijd van 15 jaar met lineaire aflossing.
  • In 10 jaar investering terugverdiend

OVER ZONNEDAKEN HOLTEN

Energiecoöperatie Holten u.a. (EC Holten) is een energiecoöperatie in de gemeente Rijssen-Holten van en voor boeren uit Holten. De bestuursleden zijn Gerrit Veneklaas (voorzitter), Tonny Schutte (bestuurslid) en Kevin Lubbersen (secretaris/penningmeester). De coöperatie wordt ondersteund door adviseur Henk Roosink. Hij heeft al 40 zonnestroominstallaties met in totaal ruim 17.000 panelen gerealiseerd op (met name) boerendaken voor diverse coöperaties in Twente.

EC Holten is ontstaan uit de goede ervaringen die deze boeren hebben met zonnepanelen voor eigen gebruik. Allen hebben zij nog dakruimte over. Deze zetten zij graag coöperatief in om daarmee een bijdrage te leveren aan het energieneutraal maken van de gemeente. De installaties worden allemaal op een terugleverende kleinverbruikaansluiting gerealiseerd (grootverbruik is i.v.m. netcongestie niet meer mogelijk in de gemeente).

Links op de foto zie je de bestuursleden van EC Holten, rechts op de foto Henk Roosink

Collage holten ander formaat.png

PV-INSTALLATIE

EC Holten wil via deze tranche op twaalf tot zestien verschillende daken in Holten in totaal 2.826 tot 3.750 zonnepanelen realiseren. Deze eerste tranche is succesvol bij een minimaal bedrag van €150.000 en maximaal €1.000.000. De doorstorting van de lening naar de uitgevende instelling gaat per te realiseren project. Hoe meer geld wordt opgehaald in deze tranche, des te meer zonnedaken kunnen worden gerealiseerd.

Bekijk via deze link de locaties van de te realiseren zonnedaken en de verwachte energie opwek per zonnedak.

Het eerste zonnedak dat gerealiseerd zal worden bestaat uit 236 zonnepanelen van 425 Wp, met een totaal vermogen van 100,3 kWp. De zonnepanelen zullen jaarlijks 86.000 kWh opwekken, genoeg voor het gemiddeld verbruik van ongeveer 30 huishoudens. De productie van dit zonnedak zal gebruikt worden om jaarlijks de ZonneRente te berekenen.

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan mee investeren in de zonnedaken
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen via het persoonlijke dashboard
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf eenmalig €25 tot €100.000, er zijn geen transactiekosten.
Jij ontvangt jaarlijks een duurzame rente van gemiddeld 5,5% per jaar
Elk jaar wordt 1/15e van het investeringsbedrag afgelost
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnedak. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Bij een bankoverboeking is het noodzakelijk een goedgekeurd Mangopay account te hebben om een eventuele terugbetaling te kunnen uitvoeren indien de obligaties niet worden toegewezen.

De projectdocumentatie (Informatie Memorandum, Informatie Brochure en AFM Informatiedocument) vind je onder het kopje 'documentatie'.