177% compleet
ZONNEDELEN

€621.600

geïnvesteerd

14.944 zonnepanelen in Rosmalen van Zonnepark Graafsebaan

Project voltooid
380 ZonneDelers

Zonnepark Graafsebaan

Di 28 Mei 2024

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

ZONNEPARK GRAAFSEBAAN

Coöperatie Brabantstroom ontwikkelt Zonnepark Graafsebaan om energie op te wekken en deze voor lokale bewoners (met de focus op sociale huurders) toegankelijk en betaalbaar te maken. Wil jij ook bijdragen aan een duurzamere én socialere toekomst? Doe nu een vrijblijvende voorinschrijving voor de tweede tranche van Zonnepark Graafsebaan en we brengen je op de hoogte als de startdatum bekend is.

Graafsebaan.png

DETAILS VAN DE AANBIEDING

  • Variabele rente, naar verwachting gemiddeld 7% per jaar (IRR)
  • Investering wordt lineair afgelost (jaarlijks 1/15e deel)
  • Naar verwachting is het investeringsbedrag in 9 jaar terugverdiend
  • Project is al succesvol, het maximale doelbedrag is €800.000
  • Extra rendement voor klanten van Greenchoice (gemiddeld 7,5% per jaar)
  • Reeds voor 15 jaar de SCE-subsidie verkregen (voor de volledigheid: eventuele afschaffing salderingsregeling heeft geen effect op de inkomsten van dit project)

WAAROM INVESTEREN IN ZONNEPARK GRAAFSEBAAN?

  • Sociale Duurzaamheid: Ons doel is niet alleen om groene energie op te wekken, maar ook om deze toegankelijk en betaalbaar te maken voor lokale bewoners, vooral sociale huurders, die tot wel €250,- per jaar kunnen besparen op hun energierekening als lid van Brabantstroom.
  • Omgevingsbewust: Het zonnepark, gelegen aan de Graafsebaan 23 in Rosmalen, ten oosten van ‘s-Hertogenbosch, past perfect in de omgeving. Op 26 mei 2023 heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch een vergunning verleend voor de ontwikkeling van het zonnepark. Met een vermogen van circa 10,5MWp zal het park elektriciteit opwekken voor meer dan 3.000 huishoudens.
  • Coöperatief project, professionele ontwikkeling: Coöperatie Brabantstroom, opgezet met hulp van INNAX, koopt het zonnepark ready-to-build van de Nederlandse projectontwikkelaar IXZon. IXZon blijft ook samen met INNAX de realisatie begeleiden. Kieszon (een van de grootste zon EPC-partijen in Nederland) zal het zonnepark realiseren en de installatie turn-key opleveren. De uitgifte van deze obligatielening is bedoeld voor Brabantstroom om de aankoop van het zonnepark te financieren. Triodos bank financiert de rest van de realisatiekosten.

LOCATIE

Op 26 mei 2023 heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch een vergunning verleend om een zonnepark te ontwikkelen aan de Graafsebaan 23 in Rosmalen, ten oosten van ‘s-Hertogenbosch. Het plangebied is gelegen in een landbouwenclave en wordt omgeven door verschillende recreatieparken en natuurgebieden. De omvang van het plangebied bedraagt ongeveer 7,2 hectare. Hiervan wordt 6 hectare ingericht met zonnepanelen. Het zonnepark zal een vermogen krijgen van circa 10,5MWp.

graafsebaan_locatie.png

BETAALBARE ENERGIE BEREIKBAAR MAKEN

Coöperatie Brabantstroom werkt samen met Greenchoice om de stroom van die panelen tegen een voordelig tarief aan haar leden te leveren. De leden ontvangen dus voordelig lokale stroom, direct van de panelen van het zonnepark. Je hoeft geen lid te zijn van de coöperatie om deel te nemen in de obligatielening. Mocht je in de buurt wonen is het wel mogelijk. Zo kun je zelfs dubbel profiteren van het zonnepark. In onderstaande animatie wordt het concept voor toekomstige leden uitgelegd:

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Investeren in de obligatielening van het zonnepark met een verwacht rendement van 7%
Draag bij aan de sociale verduurzaming van ‘s-Hertogenbosch
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen via het persoonlijke dashboard
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Onbeperkt investeren in zonne-energie. Gemiddeld investeert men €4.000
Jaarlijks ontvang je rente uitgekeerd. Je betaalt als investeerder geen administratiekosten en andere bijkomende kosten
Elk jaar wordt 1/15e van het investeringsbedrag afgelost
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Als je overstapt naar het Zonnig Voordeel contract ontvang je daarnaast een ZonCadeau t.w.v. €50 om te investeren via ZonnepanelenDelen

EXTRA RENDEMENT VOOR KLANTEN VAN GREENCHOICE

Deelname aan zonne-energieprojecten via ZonnepanelenDelen is nóg interessanter als je klant bent (of wordt) van Greenchoice. Klanten van Greenchoice ontvangen namelijk een aanvullende klantopslag van 1 eurocent per opgewekte kWh. Het verwachte rendement inclusief de klantopslag van Greenchoice is daarom hoger dan het reguliere rendement.

ACCOUNT GEREEDMAKEN VOOR INVESTERING

Nog geen account bij ZonnepanelenDelen? Registreer en maak je profiel compleet om te kunnen investeren. We hebben je persoonsgegevens nodig voor het inschrijfformulier voor een investering, daarnaast dienen wij te valideren dat je goed geïnformeerd investeert.

In je account kun je jouw investeerdersprofiel selecteren (ervaren, of niet-ervaren). Niet-ervaren beleggers dienen een toelatingskennistest, en simulatie te doorlopen. Je kunt ongeacht de uitslagen deelnemen. Niet-ervaren beleggers ontvangen daarnaast een bedenktermijn van vier dagen na hun investering. Als terugkerende investeerder zul je deze stappen soms ook moeten doorlopen voordat je opnieuw kunt investeren. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Je kunt onbeperkt investeren in zonne-energie, er is geen maximum investeringsbedrag en investeren kan al vanaf 25 euro. Gemiddeld investeert men ongeveer €4.000 op ons platform. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - in het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak, beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het gewenste investeringsbedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan vooraf. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen, daarvoor is een goedgekeurd account nodig. Neem contact met ons op via support@zonnepanelendelen.nl.

Voor niet-ervaren beleggers volgt een korte toelatingskennistest en een simulatie. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

In de volgende stap controleer je het inschrijfformulier. Daarna volgt de betaling, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Voor nieuwe investeerders wordt na het investeren om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het minimale doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes teruggestort op je bankrekening!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.