100% compleet
ZONNEDELEN

€150.950

geïnvesteerd

33.629 zonnepanelen in Foxhol van Zonnepark Foxhol

Project voltooid
236 ZonneDelers

Zonnepark Foxhol

Vr 13 Aug 2021

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos farmsum.jpg

Alle ZonneDelen verkocht!

Een mooi succes. De projectpartners zullen nu de volgende stappen zetten om project af te ronden en de monitoring online aan te sluiten op de persoonlijke portal van ZonnepanelenDelen.

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER ZONNEPARK FOXHOL

De geschiedenis van Foxhol is nauw verweven met de aardappelmeelfabriek van W.A. Scholten: de voorloper van de huidige Avebe fabriekslocatie. Het zonnepark wordt aangelegd op het bedrijventerrein in Foxhol, naast de aardappelzetmeelfabriek van Avebe.

Het zonnepark maakt deel uit van de ‘Verbindingszone Foxhol’, een bufferzone tussen industrie en woonbebouwing. Tijdens een schetsavond konden alle betrokken partijen hun dromen voor het gebied met elkaar delen. Drie landschapsarchitecten kregen vervolgens de opdracht om op basis van de uitkomsten van de schetsavond te werken aan een plan dat gedragen wordt door bewoners, bedrijven en de gemeente. Het doel was om tot een oplossing te komen die de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid versterkt en goed is voor mens, milieu, natuur en bedrijvigheid.

Zonnepark Foxhol biedt bewoners een aantrekkelijk alternatief voor de toekomst. Hiermee zijn zij verzekerd van een schone overgangszone, zonder geluidsoverlast, tussen de bedrijven en de woningen. Zware industrie kan zich immers niet meer op deze locatie vestigen. In samenspraak met de gemeente, Werkgroep Dorpsbeheer Foxhol (WDF), buurtbewoners en de landschapsarchitect wordt ook de exacte invulling van de landschappelijke inpassing bepaald.

Voor Zonnepark Foxhol geldt een maximaal investeringsbedrag van €5.000 per ZonneDeler.

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Foxhol bestaat uit maar liefst 33.629 zonnepanelen en heeft een totaal vermogen van 13MWp. Het zonnepark zal naar verwachting jaarlijks 13.366.044 kWh stroom opwekken. Dat is genoeg voor het energieverbruik van meer dan 4455 huishoudens!

overzichtprojectpagina.png

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Burenvoordeel voor inwoners van gemeente Midden-Groningen
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 13 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Gemiddeld rendement van 4,5%, dit kan oplopen tot 6,1% voor klanten van ENGIE.
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Jaarlijks ontvang je ZonneRente
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om naar hen over te stappen. Als klant van ENGIE is het rendement op je ZonneDeel hoger.

Overstappen naar ENGIE? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsovereenkomst) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


overzichtfoxhol.jpg