101% compleet
ZONNEDELEN

€152.975

geïnvesteerd

29.052 zonnepanelen in Farmsum van Zonnepark Farmsum

Project voltooid
235 ZonneDelers

Zonnepark Farmsum

Ma 12 Jul 2021

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos farmsum.jpg

ZONNEPARK FARMSUM SUCCESVOL GEFINANCIERD

Dank aan alle ZonneDelers in het project, binnenkort wek je zelf zonnestroom op van dit zonnepark. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Over Zonnepark Farmsum
Zonnepark Farmsum wordt gerealiseerd op een oude vuilstort. Deze vuilstort is in 1978 in gebruik genomen en in 1997 is het laatste afval gestort. De voormalige vuilstort is voorzien van een dichte eindafwerking waarvoor een nazorgplan is opgesteld waarin wordt weergegeven hoe de vuilstort wordt gemonitord,  gecontroleerd en onderhouden.

Zonnepark Farmsum is gelegen aan de Warvenweg te Farmsum op meer dan 2 kilometer ten zuiden van het industriegebied van Delfzijl en op circa 650 meter ten zuiden van de N992. Rondom de voormalige vuilstort staan de windmolens van het windpark Delfzijl-zuid, waardoor het zonnepark mooi past in het huidige energielandschap.

Voordeel en voorrang voor omwonenden
Het opwekken van duurzame energie doen wij uiteindelijk samen. Er is bewust gekozen om de omwonenden bij het project te betrekken. Inwoners van de gemeente Delfzijl krijgen dan ook voorrang bij de toewijzing van de ZonneDelen. Door burgerparticipatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst! Daarnaast krijgen inwoners van de gemeente Delfzijl €1,50 per ZonneDeel retour over de eerste €500 van hun investering.

Voor Zonnepark Farmsum geldt een maximaal investeringsbedrag van €5.000 per ZonneDeler.

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Farmsum biedt ruimte voor maar liefst 29.052 zonnepanelen en heeft een totaal vermogen van 11.620 kWp. In het eerste volledige productiejaar zal het PV-systeem naar verwachting 10.875.291 kWh zonnestroom produceren. Dat is genoeg duurzame energie voor het verbruik van meer dan 3600 huishoudens!

overzicht farmsum.jpg

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Burenvoordeel voor inwoners van Delfzijl
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 12,26 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Het rendement kan oplopen tot wel 6,0% voor ENGIE klanten
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Jaarlijks ontvang je ZonneRente
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om naar hen over te stappen. Als klant van ENGIE is het rendement op je ZonneDeel hoger.

Overstappen naar ENGIE? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark, maar inwoners uit Delfzijl krijgen voorrang. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Komt je totale investering boven de 1.000,- euro, dan wordt na het investeren om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsakte) komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


impressie.jpg