100% compleet
ZONNEDELEN

€187.825

geïnvesteerd

2.473 zonnepanelen in Haarlem van Iederzon Europawijk

Project voltooid
238 ZonneDelers

Iederzon Europawijk

Wo 16 Aug 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos Iederzon Spaarne.jpg

IEDERZON EUROPAWIJK SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER IEDERZON

Investeer in Iederzon Europawijk, de dertiende tranche van Iederzon Nederland B.V. Voor deze tranche worden 2.473 zonnepanelen geplaatst op meerdere woongebouwen in Haarlem, Nieuw-Vennep en Almere.

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. De Iederzon projecten bieden een oplossing: woningcorporatie Ymere stelt daken van sociale huurwoningen beschikbaar voor zonnepanelen, wat veel voordelen oplevert: er wordt meer duurzame energie opgewekt, huurders krijgen een lagere energierekening en investeerders kunnen een duurzaam rendement maken. Zo kan iedereen profiteren van de (financiële) voordelen van de energietransitie.

Investeer in de ZonneDelen van Iederzon Europawijk en zorg voor meer zonnepanelen op de daken van (sociale) huurwoningen.

Speciaal bij dit project:

  • Zonnepanelen op daken van (sociale) huurwoningen
  • Verwacht rendement van gemiddeld 5% per jaar (IRR)
  • Looptijd van 15 jaar met lineaire aflossing
  • In samenwerking met Greenchoice
  • Win-win: huurders besparen op de energierekening en ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement.
Collages projectpagina's.png

Romy is één van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon via een eerder uitgegeven tranche.

Romy (27) woont met haar twee kinderen in een appartement in Haarlem. Toen ze hier kwam wonen waren er al zonnepanelen van Iederzon aangesloten op haar woning. Hier was ze erg blij mee want ze vindt duurzaamheid belangrijk. “Ik ben echt een natuur mens en ik vind dat we voorzichtiger om moeten gaan met de wereld! Dat probeer ik ook mee te geven aan mijn kinderen.”

Door de stroom van de zonnepanelen ziet Romy haar verbruik bij haar energieleverancier omlaaggaan “Ik krijg elke keer mails van mijn energieleverancier dat ik heel zuinig ben en dat mijn kosten omlaag zijn gegaan. Dat komt door de stroom van de zonnepanelen van iederzon!”

PV-INSTALLATIE

Voor deze dertiende tranche van Iederzon Nederland zullen in totaal 2.473 zonnepanelen geplaatst worden. Voor het uitbetalen van de ZonneRente zal de productie van 371 zonnepanelen gebruikt worden. Deze zonnepanelen zullen in het eerste jaar 117.235 kWh opwekken en daarmee ruim 46.000 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van ongeveer 40 huishoudens.

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt jaarlijks duurzame rente gebaseerd op de opbrengsten van de zonnepanelen
Win-win: de huurders besparen op de energierekening en de ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je kunt meedoen vanaf €25
Verwacht rendement van gemiddeld 5% per jaar
Elk jaar wordt 1/15e van je inleg weer terugbetaald (lineaire aflossing)
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit project. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling via iDEAL of bankoverboeking (beschikbaar voor bedragen vanaf €10.000), dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden.

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


NIEUWE BUSINESSCASE

We maken een aanpassing in de businesscase voor de berekende stroomprijs die ZonneDelers verwachten te ontvangen per opgewekte kWh. We kijken naar de beste voorspelling die te maken is op basis van de stroomprijzen over de gehele looptijd van het project. Deze stroomprijs is de uitgangswaarde in het leidende document, het Informatie Memorandum. Bekijk onze blog voor meer informatie over de nieuwe stroomprijs.