100% compleet
ZONNEDELEN

€60.200

geïnvesteerd

885 zonnepanelen in Aldeboarn van De Natuerlike Boarne van Dijkstra

Project voltooid
116 ZonneDelers

De Natuerlike Boarne van Dijkstra

Vr 29 Mrt 2019

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Zonnedak Dijkstra Sinne enerzjy "De Natuerlike Boarne" op 100% - de 885 zonnepanelen gaan gerealiseerd worden! Dank aan alle ZonneDelers in het project!

Deze kans gemist? Investeer in een volgend zonne-energieproject op:

alle logo's dijkstra white kopie.png
Zonnedak Dijkstra in opbouw

Familie melkveebedrijf Mts. B. en H. Dijkstra wil verduurzamen door zonnepanelen op de daken van de boerderij te plaatsen. Door een deel van de investering via crowdfunding aan te trekken, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst.

"Dat past volledig in de manier van werken op onze melkveehouderij op 55 ha. kruidenrijk grasland in het veenweidegebied Aldeboarn-de Deelen. Wij gebruiken geen kunstmest, geen pesticiden en onkruidverdelgers. Onze 70 koeien met bijbehorend jongvee krijgen geen preventieve antibiotica. Wij doen ons uiterste best om CO2 te reduceren en om de natuurlijke kringloop haar werk te laten doen. Wij trachten een zo gezond mogelijke weide te creëren, zodat de koeien in optimale conditie zijn. Onze footprint houden wij met onze manier van boeren zo klein mogelijk. Hierbij werken we ook samen met het weidevogelbeheer om de weidevogelstand weer te laten toenemen. Tevens houden wij op biologisch dynamische wijze bijenvolken voor een betere bijenstand en om de bloemen in onze weides te bevruchten."

Bij Sinne enerzjy "De Natuerlike Boarne" kunnen 885 zonnepanelen geplaatst worden. Het volledige PV-systeem zal een vermogen van 285 kWp hebben. Jaarlijks zal het zonnedak gemiddeld 228.241 kWh opwekken, dat is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 75 huishoudens.

PV-INSTALLATIE

Schermafbeelding 2019-03-27 om 12.17.07.png

HOE WERKT HET?

Schermafbeelding 2019-03-26 om 15.38.04.png
Schermafbeelding 2019-03-26 om 15.38.11.png
Schermafbeelding 2019-03-26 om 15.38.19.png
ENGIE deel .png

Overstappen naar ENGIE? Ga dan direct naar:

Iedereen kan mee investeren in Zonnedak Sinne enerzjy "De Natuerlike Boarne". Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de door jou op het zonnedak opgewekte duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3,5%, maar dit kan oplopen tot 4,8% per jaar.

Dit is op basis van IRR (internal rate of return, de gemiddelde rente over het gemiddeld uitstaande bedrag). De lening heeft namelijk een lineaire aflossing, waardoor je halverwege de looptijd de helft van je geïnvesteerde kapitaal terug hebt.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag van 500,- euro of meer investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan wordt, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsakte) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

Zonnedak Dijkstra project.png