100% compleet
ZONNEDELEN

€120.000

geïnvesteerd

5.340 zonnepanelen in Baak van Zonnepark de Baakermat

Project voltooid
165 ZonneDelers

Zonnepark de Baakermat

Vr 27 Mei 2022

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos projectende baakermat.jpg

ZONNEPARK DE BAAKERMAT - 100%

Zonnepark de Baakermat is succesvol gefinancierd. Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname! Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 186 investeerders in Zonnepark de Baakermat zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 3.650 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER ZONNEPARK DE BAAKERMAT

Het zonnepark in Baak is een mooie bijdrage aan het streven van de gemeente Bronckhorst om in 2030 energieneutraal te zijn. Energieneutraal betekent dat er net zoveel energie op duurzame wordt opgewekt in de gemeente als dat er wordt verbruikt in de woningen en bedrijven. Daarom werkt de gemeente mee aan de komst van het zonnepark. In oktober 2019 is de omgevingsvergunning verleend en de subsidie vanuit het rijk is eind januari 2020 toegekend. In juli 2021 start de bouw van het zonnepark.

Zorg voor natuur, aanzicht en recreatie

Bij het ontwerp van het zonnepark is veel aandacht en zorg besteed aan de natuur, biodiversiteit, het groene aanzicht en recreatie. Zo zijn bestaande bomen en struiken rondom het park blijven staan. De gemeente Bronckhorst legt rondom het Zonnepark een aanvullende landschappelijke inpassing aan. Dwars door het park komt een recreatieve wandelroute met informatieborden over de historie van de locatie en informatie over het zonnepark zelf. Dit is samen met Mooi Baak gemaakt. Bloemen- en kruidenmengsels komen onder en rond de zonnepanelen om de biodiversiteit op het zonnepark te bevorderen.

Opening van het zonnepark:

PV-INSTALLATIE

Zonnepark de Baakermat bestaat uit 5.340 zonnepanelen. Hiermee wordt naar verwachting jaarlijks 2.074.510 kWh aan groene energie opgewekt. Dat is genoeg voor het elektriciteitsverbruik van meer dan 700 huishoudens!

overzicht_baakermat.png

HOE WERKT HET

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnepark!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 4,6 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Gemiddeld rendement van 3,5%
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Jaarlijks ontvang je ZonneRente
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (Informatiebrochure, Informatie Memorandum, AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.