100% compleet
ZONNEDELEN

€1.701.375

geïnvesteerd

7.200 zonnepanelen in 's-Heer Arendskerke van Zonnepark Arendskerke

Project voltooid
906 ZonneDelers

Zonnepark Arendskerke

Vr 26 Aug 2022

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos projecten Arendskerke.jpg

ZONNEPARK ARENDSKERKE SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Dit project:

  • Senior obligatielening (er is geen achterstelling t.o.v. andere vreemd vermogen verstrekker)
  • Verwacht rendement van 4,5% (IRR)
  • Looptijd van 12 jaar
  • Geen bouwrisico- en ontwikkelingsrisico's: zonnepark produceert al sinds maart 2019 zonne-energie en realiseert inkomsten door de verkoop van de zonnestroom.

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 906 investeerders in Zonnepark Arendskerke zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 13.250 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER ZONNEPARK ARENDSKERKE

Het zonnepark in ‘s-Heer Arendskerke (gemeente Goes) is in 2019 opgeleverd. Het zonnepark ligt aan de A58 op een verontreinigd landbouwperceel, wat voorheen werd gebruikt als kleiduifschietbaan. Middels een senior obligatielening met zekerheden eerste in rang (pandrecht, hypotheekrecht) wordt beoogd om 1,7 miljoen euro op te halen. Het verwachte rendement voor de ZonneDelers is 4,5%. Mocht het doelbedrag niet gehaald worden, dan zal het resterende bedrag worden aangevuld vanuit het eigen vermogen van de uitgevende instelling.

“Omdat het park er al is en volop stroom produceert, ondervinden investeerders geen constructierisico. De kwaliteit van de materialen is erg goed, en het park wordt goed onderhouden.” - Cederik Engel, Head of Investment Management bij CCE.

OVER CCE

De obligatielening zal worden aangewend om de aankoop van ZV Realisatie B.V, inclusief Zonnepark Arenskerke, te financieren. De beoogde projecteigenaar is CCE, een IPP (independent power producer) die actief is op het gebied van projectontwikkeling, bouw, financiering en exploitatie van hernieuwbare energiebronnen met een focus op zon-PV, waterstof en energieopslag. Het internationale managementteam van CCE heeft meer dan 30 jaar ervaring in de energiesector en wordt ondersteund door meer dan 100 experts op het gebied van financieel management, juridische zaken en engineering. Momenteel heeft CCE operationele dochterondernemingen in zes Europese landen (Oostenrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Roemenië en Frankrijk) en in Chili. Een van haar investeerders is een Duits pensioenfonds. Wereldwijd heeft CCE een pijplijn van 3.000 MW.

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Arendskerke bestaat uit 7.200 zonnepanelen en heeft een vermogen van 2.48 MWp. De zonnepanelen wekken naar verwachting jaarlijks 2.405.208 kWh zonnestroom op. Dat is genoeg voor het energieverbruik van 850 huishoudens.

overzicht arendskerke.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnepark!
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Je kunt al meedoen vanaf €25,- tot €100.000
WAAROM_03 project.png
Gemiddeld rendement van 4,5%
Ieder jaar wordt een 1/12de deel van inleg afgelost
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Geen bouw- en ontwikkelingsrisico’s
Het project is volledig SDE gesubsidieerd, als gevolg waarvan de inkomsten tot het subsidie niveau zijn gegarandeerd door de Nederlandse overheid voor de duur van de obligatielening.
Zonnepark produceert al sinds 2019 zonne-energie en heeft tot op heden zeer goede opbrengsten van de zonnestroominstallatie.
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Indien het doelbedrag van 1,7 miljoen niet wordt opgehaald zal het resterende bedrag worden ingebracht vanuit het eigen vermogen van de uitgevende instelling.

De projectdocumentatie (Informatiebrochure, Informatie Memorandum en AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je ook direct bij aan een betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.