100% compleet
ZONNEDELEN

€900.000

geïnvesteerd

52.600 zonnepanelen in Almelo van Zonnepark Aadijk

Project voltooid
506 ZonneDelers

Zonnepark Aadijk

Vr 19 Jun 2020

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

logos aadijk def.png

100% - Schrijf je in voor deel 2!

Alle ZonneDelen zijn verkocht. Wegens het enorme succes van Zonnepark Aadijk zal snel de tweede fase van dit zonnepark online komen, genaamd Zonnepark Almelo. De huishoudens uit de gemeente Almelo kunnen hun gratis ZonneDeel binnenkort verzilveren. Klik op de gele balk om je in 60 seconden vrijblijvend in te schrijven en hierover geïnformeerd te worden.

BIJENPARK VOOR MEER BIODIVERSITEIT

Zonnepark Aadijk is een prachtig duurzaam project waarbij er dubbel gebruik wordt gemaakt van de grond. Het zonnepark wordt een veilige haven voor bijen en andere (bedreigde) insecten dankzij de samenwerking met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Het zonnepark is zo ingericht en beplant dat het voor bijen en andere insecten de perfecte biotoop vormt. Perfect ingepast in het landschap, omgeven door veel groen en afgesloten voor het publiek. Imkers plaatsen op het zonnepark circa 20 bijenkasten, die onderdak voor ongeveer 250.000 honigbijen bieden. Dit project bewijst: Duurzame energie opwekken en tegelijkertijd iets doen voor de natuur kan!

banner_bijen_imker.jpg

BETROUWBAAR EN ZEKER

Het zonnepark ligt in de gemeente Almelo en is met veel partners gerealiseerd. Een van de doelstellingen van de gemeente is dat eind volgend jaar 20 procent van het totale energiegebruik in Almelo duurzaam wordt opgewekt. Daaraan draagt dit zonnepark in belangrijke mate bij. Vattenfall, één van de grootste energieleveranciers, is partner van het project. Hun doel is om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie, onder andere door investeren in duurzame energie te steunen. Het doel is om iedereen de mogelijkheid te geven om te profiteren van het zonnepark. Omwonenden, relaties en alle andere mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, kunnen meedoen door ZonneDelen te kopen. Extra zekerheid: Dit zonnepark levert al sinds 6 december 2019 duurzame energie aan het elektriciteitsnet! Als investeerder ga je daardoor direct profiteren als het project start.

PV-INSTALLATIE

Het zonnepark is in twee delen opgedeeld. Zonnepark Aadijk biedt ruimte voor maar liefst 52.600 zonnepanelen en heeft een totaal vermogen van 17.095 kWp. In het eerste volledige productiejaar zal het PV-systeem naar verwachting dan ook 15.932.540 kWh zonnestroom produceren! Dat is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van ruim 5.000 huishoudens.

Schermafbeelding 2020-02-17 om 15.27.33.png

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnepark!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 9,6 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengst van deze duurzame energie
Het rendement kan oplopen tot wel 5,6% per jaar
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Via slimme meter opbrengst vergelijken met eigen verbruik
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
vattenfall logo.png
Als ZonneDeler in Zonnepark Aadijk en Vattenfall klant ontvang je een extra opslag op de Zonnerente, hierdoor is het rendement voor Vattenfall klanten hoger.
Vattenfall heeft voor ZonneDelers die nog geen klant zijn een mooi aanbod via TopDeal Aadijk.

Overstappen naar Vattenfall? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!


Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsakte) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

Biodiversiteit.jpg