BETROUWBAAR INVESTEREN

Wij zorgen ervoor dat je veilig investeert in duurzame energieprojecten op Zonhub (Zonhub is de geregistreerde handelsnaam van ZonnepanelenDelen B.V.) Waarmee we samen zorgen voor meer duurzame energie in de EU. Dit zijn enkele punten waaraan je ons kunt afmeten:

  1. Succesvolle projecten - 100% score!
  2. Het geld staat altijd op een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner Mangopay.
  3. De gepresenteerde duurzame energie projecten voldoen aan onze kwaliteitseisen
  4. Banken financieren mee
  5. Partners
  6. AFM-vergunningen
  7. Toch een klacht? Klachtenprocedure via KIFID

1. SUCCESVOLLE DUURZAME ENERGIEPROJECTEN

Alle duurzame energieprojecten op Zonhub zijn succesvol gefinancierd. Een 100% score.

Duizenden investeerders gingen je voor, die nu meer dan 280 projecten en voor 122.000.000,- euro financiering hebben gezorgd. Via ons statistieken dashboard kun je de productie en verwachte rendementen zien. Voor investeerders is er een persoonlijk dashboard waarbij zij de eigen investeringen perfect kunt bijhouden. Deze projecten hebben al meer dan 2 TWh geproduceerd, en daarmee gezorgd voor een CO₂-besparing van 560 miljoen kilo.

2. KAPITAALSTROMEN VIA WALLETSTRUCTUUR VAN MANGOPAY

Zonhub maakt gebruik van de walletstructuur van betalingspartner Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Zonhub is dus nooit in bezit van de geldsommen. Zo garanderen we dat bij een eventueel faillissement van Zonhub of Mangopay, jouw geïnvesteerde geldsommen buiten het faillissement vallen. Klik hier om meer te lezen over Mangopay.

3. ONZE KWALITEITSEISEN

Zonhub heeft een checklist van meer dan 30 items die goedgekeurd moeten worden, voordat een duurzam energieproject gepubliceerd wordt op onze website. Enkele kwaliteitseisen die wij stellen zijn:

  1. De installateur dient zich bij de productkeuze en werkwijze te houden aan onze hoge kwaliteitseisen.
  2. Alle projecten sluiten verplicht een performance garantie af met de installateur. Zo wordt berekend of het duurzame energiesysteem naar behoren presteert.
  3. Voor ieder duurzaam energieproject wordt een opstalrecht of pandrecht gevestigd ter bescherming van de deelnemers. Dus mocht een projecteigenaar zijn verplichting niet na (kunnen) komen, dan zijn de rechten van de deelnemers beschermd.
  4. Alle projecten sluiten verplicht een verzekering af.
  5. Wij hebben Stichting Zonnedelers in het leven geroepen die het aanspreekpunt vormt voor alle Investeerders, zodat zij goed vertegenwoordigd worden en de projecteigenaren één aanspreekpunt hebben.
  6. Elk gepresenteerd duurzaam energieproject heeft een op zichzelf staande positieve businesscase met conservatieve aannames, dat lees je ook terug in het gepresenteerde Informatie Memorandum.

4. BANKEN FINANCIEREN MEE

De duurzame banken van Nederland dragen bij aan de financiering van enkele van onze projecten. Banken zijn risico-managers en financieren alleen projecten als deze grondig gestructureerd zijn. Het bewijs dat banken meefinancieren in de projecten op Zonhub geeft een stempel van vertrouwen. Er zijn financieringen verzorgd in samenwerking met onder andere ASN Bank, Rabobank, Triodos Bank, ING, Commerzbank, HSH Bank, BNG Bank en duurzaamheidsfonds Amsterdam.

Daarnaast hebben wij een eigen Zonfonds opgericht, waarbij Rabobank 45 miljoen euro en ING 20 miljoen euro financiering beschikbaar stelt voor zonne-energieprojecten.

Tevens is ING Sustainable Investments aandeelhouder in ZonnepanelenDelen B.V.

5. PARTNERS

Wij werken met een uitgebreid netwerk van partners, naast de duurzame banken, dit zijn onder andere:

Holland Solar, Urgenda, Stichting DOEN, iFund, RockStart en Mangopay. We werken samen met Natuur&Milieu als contentpartner. Tevens doneren wij bij succesvolle projecten aan Bijenstichting Nederland.

Zonhub is een onafhankelijk platform voor wat betreft energieleveranciers. Wij werken met alle partijen samen die duurzame energie projecten willen realiseren. Projecten kunnen er voor kiezen om met een energieleveranciers op te trekken, dat gebeurt nu al met Greenchoice, ENGIE en Vattenfall.

6. AFM-VERGUNNINGEN

Zonhub (ZonnepanelenDelen B.V.) heeft als financieringsplatform twee AFM-vergunningen, waarmee onze werkwijze is goedgekeurd door de AFM en de DNB. 

  • ZonnepanelenDelen B.V. heeft sinds 31 mei 2018 een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM onder nummer 14005022. 
  • Daarnaast heeft ZonnepanelenDelen B.V. sinds 31 januari 2024 ook de Europese vergunning (ESCP-vergunning) voor het aanbieden van crowdfundingdiensten. ZonnepanelenDelen B.V. is opgenomen in de registers van de AFM en ESMA onder nummer 32000024.

De professionaliteit van onze organisatie is bekrachtigd. Wij streven naar een helder beeld voor jou als investeerder, waarbij we naast het rendement ook alle risico’s helder met jou communiceren. Alle informatie over een project staat op de projectpagina in het Informatie Memorandum. Lees voor meer informatie ons blog 'Tweede AFM-vergunning voor ZonnepanelenDelen'.

7. KIFID-KLACHTENPROCEDURE

Toch nog een formele klacht over het handelen van Zonhub na contact te hebben gehad? Dat nemen wij serieus; de klacht zal goed geregistreerd en behandeld worden. Waarbij er binnen vijf werkdagen schriftelijke reactie komt over de vervolgstappen om tot een oplossing te komen. Daarbij is Zonhub aangesloten bij het financiële klachteninstituut KIFID (Met KIFID nummer 400.000466) om de klacht goed af te handelen. Een klacht is te sturen naar support@zonhub.com met in de titel 'klacht', u ontvangt dan van ons het klachtenformulier. Meer informatie is ook te vinden in ons Informatiecentrum.

VRAGEN ?

Wij hebben een uitgebreid informatiecentrum voor alle vragen over investeren in zonne-energie, Zonhub en de losse zonne-energieprojecten.

Heb je echter nog steeds vragen of opmerkingen dan horen wij dat graag? Mail dan naar support@zonhub.com. Shine on!