0% compleet
ZONNEDELEN

START BINNENKORT

Doelbedrag €700.000

3.640 zonnepanelen in Ysselsteyn van Zonnedak ONC

Zonnedak ONC

Start binnenkort

Logos onc def.jpg

ZONNEDAK ONC (ORGANIC NUTRITION CENTRE)

De projecteigenaar (GreenIPP) heeft besloten het project niet te realiseren. Provincie Limburg is eigenaar van de grond en ONC heeft een pachtrecht voor het gebouw. GreenIPP zou een ondererfpacht krijgen voor gebruik van het dak. Nu wil de provincie dat deze ondererfpacht stopt, als ook de erfpacht met ONC stopt. Dit zou betekenen dat zonder overleg de pacht stopgezet kan worden, waardoor de panelen van het dak moeten. Dat is teveel risico voor de projecteigenaar en voor ZonneDelers, daarom zal het project niet gerealiseerd worden. 

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER ZONNEDAK ONC

Organic Nutrition Centre richt zich op het circulair inzetten van reststromen uit de champignonteelt van champignon kwekerij Sikes. Organic Nutrition Centre doet dit door de gebruikte compost te drogen en tot korrels te persen. Hierdoor ontstaat een organische mestkorrel en bodemverbeteraar die geschikt is voor in de tuin of landbouwgronden. De warmte die hiervoor wordt gebruikt is van duurzame oorsprong en binnenkort zal hier ook zelf elektriciteit worden opgewekt. De zonnepanelen die op de daken worden geplaatst dragen bij aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf.

PV-INSTALLATIE

Zonnedak ONC biedt ruimte voor 3.640 zonnepanelen. De zonnepanelen zullen jaarlijks naar verwachting 1.317.935 kWh zonnestroom opwekken. Dat is genoeg voor het energieverbruik van ongeveer 470 huishoudens.

overzicht onc.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnedak!
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
WAAROM_03 project.png
Gemiddeld rendement van 3,5%
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnedak. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (Informatiebrochure, Informatie Memorandum, Achterstellingsovereenkomst en AFM document) komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.